Donald J. Trump, 45. predsednik ZDA.
mimi inhof
Tor, 15.9.2020 12:52
In ne, to ni You Could Be Mine

Donald Trump je mnenja, da je spot za November Rain zasedbe Guns n' Roses “najboljši video spot kdajkoli posnet” in je naročil svoji ekipi skupinski ogled. To trdi nekdanja tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Huckabee Sanders v novi knjigi Speaking for Myself (Govorim zase).

“Predsednik je želel dodati November Rain k glasbeni opremi na svojih zborovanjih. Trdil je, da gre za 'najboljši glasbeni spot kdajkoli posnet' in vztrajal, da si ga skupaj ogledamo, čeprav smo se z njegovo trditvijo strinjali,” med drugim piše Sandersova v knjigi, ki je izšla prejšnji teden.

Trump je pred dnevi November Rain na zborovanju v Michiganu res predvajal pred prihodom na oder, na katerem mu je podporo s krajšim akustičnim nastopom izkazal Kid Rock.

To ni prvič, da je Trump na svojih zborovanjih vrtel Guns n’ Roses. Njihova izvedba McCartneyeve Live and Let Die je bila prejšnja leta stalnica njegovih nastopov - dokler ni bend zahteval sodne prepovedi. Skladbo je bilo maja moč slišati v ozadju videja Trumpovega obiska tovarne mask v Arizoni, med katerim sam ni nosil maske.

Spot za November Rain je bil premierno prikazan februarja 1992. Šlo je za drugi del video trilogije (Don’t Cry, NR, Estranged) in je spremljal zgodbo Axla Rosa, ki se poroči s tedanjo spremljevalko Stephanie Seymour, ki pa kmalu po ohcetu umre iz neznanega razloga, čeprav jima je kitarist Slash za poročno darilo odigral fantastični solo pred cerkvico nad klifom, kjer sta si obljubila večno ljubezen (tudi v pravem življenju je zveza med pevcem in manekenko kmalu ugasnila). Spot je pred dvema letoma presegel miljardno ogledov na YouTube, kot prvi med posnetimi v času pred nastankom predvajalne platforme.

Axl Rose je na Twitterju zadnja leta večkrat okrcal ameriškega predsednika in njegovo administracijo.

Gn'R so spomladi prestavili zadnjo etapo turneje Not in This Lifetime v poletje 2021. V Evropi so znova potrdili deset koncertov (nam najbližji postanek je 30.junija v Münchnu), ki jim bo sledila serija nastopov v Ameriki. Ena najdobičkonosnejših turnej bo tako uradno trajala več kot pet let.

Starejše novice