oglasniprispevek1
Pet, 12.5.2023 10:55
Naše telo za normalno delovanje potrebuje regeneracijo, zato je kakovosten in miren spanec izjemno pomemben.

Brez dobrega spanca naše telo in možgani niso spočiti in posledično je psihofizično počutje slabše. Dober spanec je zaslužen, da smo dobre volje in da se lažje spopadamo z dnevnimi izzivi. 

Ste vedeli, da se med spanjem izloča rastni hormon, ki je pomemben za normalno delovanje imunskega sistema? Zato je kvaliteten spanec izjemnega pomena tudi za splošno zdravje, predvsem otrok.

Med spanjem se obnavljajo mišična tkiva, počivajo pa tudi možgani, ki ta čas izkoristijo za skladiščenje, urejanje in arhiviranje spominov ter si v času spanja nabirajo energijo. 

Spanje omogoča ohranjanje normalnega delovanja živčnega sistema, zato je kakovosten spanec izjemno pomemben. 

Pomanjkanje spanca lahko negativno vpliva na fizično in psihično zdravje, kar vključuje zmanjšano kognitivno funkcijo, slabšo odpornost na bolezni, povečano tveganje za depresijo in anksioznost ter poslabšano kakovost življenja. 

Zato poskrbite, da bo vaš počitek nemoten in se izognite motečim dejavnikom – tudi alergijam. Kako? 

Veliko ljudi, se spopada s simptomi alergij, kot so zamašen nos, kihanje, srbečica in kašelj, ki lahko motijo spanec in povzročijo nespečnost. 

Temu se lahko elegantno izognete z uporabo antialergijske posteljnine. 

Najpogostejše alergije, ki lahko kratijo spanec

Alergija na cvetni prah - Cvetni prah je majhna, lahka snov, ki se raznaša po zraku in lahko povzroči alergijsko reakcijo. Med cvetenjem rastlin se v zraku nahaja veliko cvetnega prahu, kar lahko povzroči kihanje, srbenje oči, zamašen nos in druge simptome alergije, ki lahko motijo spanec. 

Težavo lahko omilite tako, da prostore zračite zgodaj zjutraj in pozno zvečer, ko je koncentracija cvetnega prahu v zraku manjša. 

Alergija na hišne ljubljenčke - Mnogi ljudje so alergični na dlake hišnih ljubljenčkov, predvsem na mačke in pse. Alergijske reakcije na hišne ljubljenčke lahko povzročijo srbenje, izpuščaje, zamašen nos in druge simptome, ki lahko otežujejo spanje. 

Če se spopadate s tovrstno alergijo, poskrbite, da redno čistite tla in površine, hišnemu ljubljenčku pa ne dovolite na posteljo. 

Alergija na plesen - Plesen se lahko nahaja v vlažnih prostorih, kot so kopalnice in kuhinje, ter v hiši in pohištvu, ki so bili izpostavljeni vlagi. 

Alergične reakcije na plesen lahko povzročijo zamašen nos, kašelj, sopenje in težave s spanjem. 

Alergija na pršice - Pršice so majhni organizmi, ki se nahajajo v hišnem prahu in preprogi. Alergične reakcije na pršice lahko povzročijo zamašen nos, srbenje oči, kašelj in sopenje, kar lahko moti spanec.

Pršice imajo še kako rade vlažno in zatohlo okolje, zato je pomembno, da uporabljate zračno posteljnino. 

Skrbno izbran material za posteljnino preprečuje vdor in razvoj pršic in drugih mikroorganizmov, saj se lahko pere na visokih temperaturah. 

Antialergijske prevleke za vzglavnik, odejo in ležišče

Posteljnina za alergike mora biti zračna in pralna pri visokih temperaturah. S temi lastnostmi se odlikuje čudovita tkanina Micro-Protect, ki se lahko pere na 95 stopinj Celzija, kar omogoča najvišjo stopnjo higieničnosti vašega spalnega okolja. 

Zaradi izredno gostega tkanja zagotavlja mehansko zaščito pred pršicami, hkrati pa je obdelana brez škodljivih barvil in kemikalij. 

Antialergijska prevleka Micro Protect omogoča kvalitetno spanje alergikov, hkrati pa je zaradi svoje mehkobe primerna tudi za najbolj občutljive goste. 

Vzglavniki za alergike in astmatike

Vzglavniki za alergike in astmatike so namenjeni vsem, ki potrebujejo izjemno čisto in sveže spalno okolje. 

Dober antialergijski vzglavnik je: 

  • kvaliteten in trpežen, zato ga lahko brez skrbi pogosto perete na visoki temperaturi;
  • tkanina in polnilo sta iz materialov, ki so izbrani posebej za občutljive,
  • kvalitetno prešitje poskrbi, da se polnilo ne premika – tako ohranja svojo obliko,
  • nekateri antialergijski vzglavniki imajo za lažje pranje ločeno prevleko in jedro.

Nepremočljiva antialergijska zaščita otroškega ležišča

Pršice se najbolje počutijo v vlažnem in zatohlem okolju, zato so za razvoj alergenih mikroorganizmov idealne premočene otroške vzmetnice. Za zdravo spanje vašega otroka lahko poskrbite z uporabo nadvložka, ki bo otroško posteljo ščitil pred močenjem in umazanijo. 

Nadvložek omogoča visoko stopnjo higiene, saj ga lahko perete na 95 stopinj Celzija, kar preprečuje vdor pršic in mikroorganizmov in tako poskrbi za udobno in svežo spalno klimo. 

Odeja za alergike

Velikokrat simptome alergij izzovejo polnila v odejah, zato je najbolj varna izbira polnilo iz lahkih Sensi Care vlaken, ki je posebej zasnovano za alergike in astmatike. 

Poskrbite za svoje zdravje in zdravje vaših otrok in ustvarite kvalitetno spalno klimo z uporabo izdelkov iz vrhunskih materialov, ki preprečujejo razvoj alergenih mikroorganizmov.

Starejše novice