FOTO: BOBO
Ljubljanainfo
Sob, 13.5.2023 09:19
Danes se bo čez dan odvijala taktično-tehnična predstavitev opreme in enot Slovenske vojske.

Danes se bo z večerno prireditvijo v Areni Stožice ter celodnevnim programom proslavil dan Slovenske vojske. Od desete ure dalje bo potekala velika predstavitev opreme, enot in delovanja naših oboroženih sil, ob 18. uri pa se bo v dvorani začela še vojaška slovesnost, kjer bo oder zavzelo tudi nekaj priznanih domačih glasbenic in glasbenikov.

Ob 11.00, 13.00 in 16.00 bodo v okolici  Arene Stožice dinamične predstavitve Specializirane enote Vojaške policije, 15. polka vojaškega letalstva in 430. mornariškega diviziona.

Čez dan se bo moč udeležiti tudi programa za otroke, ki vključuje: otroške delavnice, poligon z ovirami, napihljiva igrala ter maskiranje obraza.

Obiskovalci se bodo lahko tudi zapeljali z vojaškimi vozili.

Večerna slovesnost

Zvečer, ob 18.00 pa se bo v Areni Stožice odvila vojaška slovesnost. Nagovore bodo imeli predsednica Republike Slovenije Nataše Pirc Musar, minister za obrambo Marjan Šarc in načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaša

Na slovesnosti se bo odvila tudi podelitev naslova Naj vojak in Naj podčastnik leta 2022, obiskovalci pa bodo lahko prisluhnili tudi krstni izvedbi Naj vojaške koncertne koračnice 2023.

Za glasbo bodo poskrbeli priznani gostje, ki bodo nastopili skupaj z Big band orkestrom Slovenske vojske : Tomi Meglič iz Siddharte, Maja Keuc - Amaya, Nuška Drašček, MRFY, Bepop, Matevž Šalehar - Hamo in Rudi Bučar

Starejše novice