Vir: Instagram, Ehrana.
Pokličeš ali naročiš preko aplikacije, izbereš in hrana je v manj kot eni uri že na mizi. Če je epidemija koronavirusa za kaj dobra, je to zagotovo za dostavljavce hrane, ki tako v prvem kot v drugem valu beležijo ogromen porast naročil.

Na Ehrani, kot enem največjih zunanjih ponudnikov dostave hrane v Sloveniji, dnevno sprocesirajo več kot tisoč naročil v lokalne restavracije po vsej državi, pove Ana Godec, vodja marketinga v Ehrani: "Že od časa prve karantene beležimo ogromen porast naročil. V prestolnici se je promet povečak za 300 odstotkov, tako da smo morali potrojiti število dostavljavcev." 

Na sprehodu po prestolnici mimo nas na kolesih švigajo dostavljavci, ki se trudijo čim hitreje dostaviti naročila, v povprečju za to potrebujejo pol ure. 
 

Ehrana je bila ustanovljena leta 2011. Dostavo hrane omogočajo v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Celju in Kopru. Uporabniki lahko izbirajo med več kot 400 restavracijami po vsej Sloveniji, od tega so jih 150 dodali od marca dalje. Vedno pa je na voljo preko 40 restavracij z brezplačno dostavo. 
 

Kaj si Slovenci najraje privoščimo?

Najraje naročamo pizze in burgerje, zadnjih nekaj let pa je zelo priljubljena tudi azijska hrana, še posebej pad thai. Trend poskušanja novih kuhinj v udobju lastnega doma je nasploh v velikem porastu, na Ehrani veliko naročil beležimo tudi pri bolj eksotičnih kuhinjah kot so na primer havajska in nepalska, pojasnjuje Godčeva. Vedno več pa je tudi uporabnikov, ki se radi z Ehrana dostavo tudi posladkajo. Med sladicami so najbolj priljubljene palačinke. 

Ehrana je edini ponudnik, ki omogoča spletna naročila na študentske bone. Pomembna skupina uporabnikov so zato študenti, med 18 in 24 letom starosti. Vseeno pa kar 60 odstotkov  vseh uporabnikov Ehrane predstavljajo uporabniki, stari med 25 in 44 let. 

Starejše novice