Dostava hrane na dom je postala s spletnimi aplikacijami še bolj priljubljena kot prej, posebej popularna je tudi med študenti, še dodatno v času epidemije koronavirusa, ko so bile restavracije zaprte.

ehrana: Največji slovenski portal za naročanje dostave 

Največji slovenski portal za naročanje dostave hrane preko spleta je ehrana.si. Deluje od leta 2011 v vseh večjih in tudi nekaterih manjših mestih po Sloveniji. Ljubljančani in širša Slovenija jo že dobro poznajo, saj šteje že 200 tisoč uporabnikov po vsej Sloveniji in je z oceno 4.9 najbolje ocenjena slovenska aplikacija s 150 tisoč+ prenosi. 

Običajno uporabniki naročajo tako doma, kot na delovnem mestu s sodelavci in prijatelji. Ehrana dnevno sprocesira več tisoč naročil, v času korona krize pa se jim je promet povečal za več kot 300 %

 

Kaj največkrat naročamo Ljubljančani?

Pri ehrani pravijo, da najraje naročamo pizze in burgerje. V Ljubljani je zadnjih par let zelo popularna tudi azijska prehrana, še posebej pad thai. 

Kakšna je cena?

Ehrana je povsem brezplačna za uporabo: "Imamo bogato izbiro ponudnikov z brezplačno dostavo, sicer pa se cena dostave in minimalnega naročila med ponudniki razlikuje. Povprečna cena dostava pri ponudnikih, ki jo zaračunavajo, je okrog 2 evra, minimalno naročilo pa se giblje nekje od 6 evrov dalje."

"Na ehrani na svoj račun pridejo tudi študentje, saj edini ponujamo naročilo dostave na študentske bone. Večkrat slišimo, da smo jim v času študija rešili življenje."

Čas dostave

Povprečen čas dostave za Ehrana Live ekipo kolesarjev je približno 35 minut. Restavracije, ki dostavljajo z lastno floto dostavljavcev pa v večini potrebujejo med pol do ene ure.

Starejše novice