Vir: Arhiv OOZ Murska Sobota
Ljubljanainfo
Pet, 12.4.2024 09:41
Poskrbeli so za pleskanje notranjih prostorov in fasaderska dela.

V Prekmurju je 8. in 9. aprila potekala dvodnevna humanitarna akcija slikopleskarjev, ki so v okviru Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota ponovno združili moči in družini, ki ji je lani požar popolnoma uničil hišo in gospodarsko poslopje, pomagali pri gradnji novega doma.

JUB je podaril notranje barve JUPOL, s katerimi so slikopleskarji prepleskali notranje prostore v skupni površini 600 kvadratnih metrov, in izdelke iz svojega fasadnega programa, s katerimi so izvedli potrebna fasaderska dela.

Vir: Arhiv OOZ Murska Sobota

Vodja projekta Štefan Pintarič, predsednik regijske sekcije slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev Pomurja, je ob tej priložnosti povedal: 

»Člani sekcije, ki delujemo v okviru OOZ Murska Sobota, smo se tudi letos skupaj dela lotili profesionalno in organizirano, da bi družini v stiski čim prej zagotovili bivanje v novem objektu. 

Veseli smo, da nas je v naših humanitarnih prizadevanjih s svojimi kakovostnimi izdelki znova podprla družba JUB, saj nam je za potrebe finalne obnove notranjih in zunanjih površin zagotovila vse potrebne materiale. S čutom za dobrodelnost in svojo srčnostjo vsi vpleteni v ta projekt dokazujemo, da lahko z združenimi močmi premostimo marsikatero hudo stisko ljudi, ki so tokrat zaradi požara izgubili vse ter ostali brez svojega doma.«

Družini Horvat je tako v okviru OOZ Murska Sobota na pomoč humanitarno priskočilo 9 priznanih slikopleskarskih podjetij: 

Malar PI-ŠT iz Černelavcev, Slikopleskarstvo Dule, Dušan Barber iz Murskih Črncev, Slikopleskarstvo in fasaderstvo Hozjan, Silvo Hozjan iz Gančanov, Slikopleskarstvo Simon Juričinec iz Murske Sobote, Slikopleskarstvo Kiki, Kristjan Kuzma iz Lipovcev, Slikopleskarstvo Karel Kuzmič iz Gornjih Slaveč, Merica iz Murske Sobote, Pleskarstvo Valentina Novak iz Beltincev in Slikopleskarstvo Pero, Peter Šalamon iz Svetega Jurija.

Starejše novice