Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Tor, 12.1.2021 14:02
Z današnjim dnem so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani začeli z izvajanjem množičnega testiranja prebivalcev Mestne občine Ljubljana.

Za spremembo lokacije so se odločili zaradi lažje dostopnosti in večjega prostora ob večjem povpraševanju. Testiranja v Športni dvorani Kodeljevo ne bo več. 

Testiranje na Gospodarskem razstavišču, v dvorani A bo od 13. januarja 2021 do nadaljnjega potekalo od ponedeljka do petka, od 11. do 15. ure. Sprejem bo možen do 13.30 ure. 

Poleg testiranja tudi cepljenje

Na Gospodarskem razstavišču poteka tudi cepljenje proti Covid-19. Cepljenje bo najprej potekalo izključno za tiste posameznike, ki sodijo v prioritetne skupine za cepljenje in so se prijavili pri osebnem zdravniku ter bili na cepljenje pozvani s strani njihovega osebnega zdravnika in so prejeli tudi točen termin cepljenja.

Prvi dan testiranja na novi lokaciji

Poleg testiranja na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi, je na Gospodarskem razstavišču najprej potekalo cepljenje na Covid-19. S prostovoljnim testiranjem naj bi začeli ob 13. uri, a se je cepljenje zavleklo. Začetek testiranja se je prestavil na 14. uro, prav tako se je podaljšal čas sprejema prostovoljcev. 

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi ostaja brezplačno, nanj se zaenkrat ni potrebno naročiti. S seboj morate imeti osebni dokument in zdravstveno izkaznico. Obvezno je nošenje zaščitne maske in ohranjanje razdalje. 

Še vedno velja, da v kolikor imate simptome in znake okužbe Covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Starejše novice