Foto: Bobo
STA
Pon, 19.6.2023 19:53
Roglič v domovini predvsem z željo po uživanju, naslednja dirka Vuelta.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič danes v Ljubljani proslavlja zmago na nedavni dirki po Italiji. Kot je povedal novinarjem na konferenci pred sprejemom v centru mesta, bo naslednjič na mednarodni dirki nastopil konec avgusta na Vuelti. Na državnem prvenstvu ta teden ga ne bo, prav tako ne na Touru

Rogliča je pred sprejemom danes v Mestni hiši sprejel ljubljanski župan Zoran Janković. Sledila je novinarska konferenca, na kateri je razkril občutke po zmagi in tekmovalne načrte. »Moja želja zdaj je uživati v tem dosežku,« je dejal o zmagi na Giru in napovedal, da namerava naslednjič nastopiti na dirki po Španiji.

Na Touru ga znova ne bo

Tako je znova potrdil, da ga na Touru ne bo, čeprav je priznal, da se je poigraval z mislijo o nastopu. Namesto tega bo 33-letni Kisovčan zmago v Franciji predvidoma lovil prihodnje leto, saj si v prihodnje želi svoji beri zmag dodati manjkajočo francosko pentljo. »Ni več veliko tritedenskih dirk, ki bi me pritegnile,« je dodal v šali.

Novinarjem je še razkril, da ga ne bo na državnem prvenstvu, ki se bo odvijalo ta teden. »Trenutno sem preveč izklopljen,« je razložil svojo odločitev.

Po opravljenih novinarskih obveznostih se je Roglič odpravil na sprejem z navijači na Kongresnem trgu.

Starejše novice