Liu Zakrajsek
Pet, 31.3.2023 12:51
Kulturni bazar letos ponuja skoraj petdeset dogodkov.

V Ljubljani je danes 15. Kulturni bazar, največje bienalno strokovno usposabljanje na področju kulturno-umetnostne vzgoje. 

Letošnja tema Kulturnega bazarja je Ustvarjalnost za trajnostni razvoj.

Kulturni bazar združuje ponudnike kulturno-vzgojnih vsebin iz cele Slovenije, program pa je sestavljen iz predstav, filmskih projekcij, predstavitev, predavanj, okroglih miz, delavnic in vodenj po razstavi.

Kulturni bazar je namenjen strokovnim delavkam in delavcem iz vzgoje in izobraževanja, strokovnim delavkam in delavcem iz kulture, študentkam in študentom, načrtovalkam in načrtovalcem politik, ki skrbijo za programe in projekte za otroke in mladino ter staršem, ki skrbijo za kulturno pismenost svoje družine. 

Jubilejni, petnajsti Kulturni bazar pripravljajo ministrstvo za kulturo, ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Zavod Republike Slovenije za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ministrstvom za zdravje, ministrstvom za naravne vire in prostor, Andragoškim centrom Slovenije ter CMEPIUS-om pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO.

Izvršni producent prireditve je Cankarjev dom v Ljubljani.

Medijski partner dogodka je 3. program Radia Slovenija – program Ars.

Starejše novice