Ustvarjeno dne
Pet, 20.11.2020 18:35
S pozivom bodo dodelili nepovratna sredstva rekordnemu številu upravičencev slovenskega turizma. Znesek sofinanciranja znaša največ 9.999 evra, vlogo pa lahko oddate najkasneje do 26. novembra 2020.

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT) je objavila javni poziv, katerega glavni predmet je sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetij v gostinstvu in turizmu za čas prvega vala razglašene epidemije COVID-19 v času od 12. marca do 31. maja 2020. 

Do sredstev so upravičena mikro, mala in srednje velika podjetja, gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki in zadruge s področja gostinstva in turizma. 
 

Upravičeni stroški so obratovalni stroški in se bodo sofinancirali v obliki pavšalnega zneska. Pavšalni znesek se bo izračunal za vsak posamezni primer in bo znašal 16,5 odstotka celotnih odhodkov zmanjšanih za stroške dela v letu 2019, vendar največ 9.999 evra.
 

Cilj javnega poziva je ohranitev dejavnosti in delovnih mest v gostinstvu in turizmu, lažji ponovni zagon dejavnosti po sprostitvi ukrepov zaradi epidemije COVID-19 in ohranjanje zastavljene vizije razvoja turizma v skladu s Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021, so zapisali na spletni strni SPIRIT Slovenija. 

Elektronsko vlogo je potrebno oddati najkasneje do 26. novembra 2020 do 18.00 ure. Več informacij najdete na njihovi spletni strani. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice