Ljubljanainfo
Sob, 3.10.2020 19:05
Na več slovenskih forumih so se pojavile fotografije roza bal, ki pa so sprožile različna mnenja. Pa veste, zakaj so se pojavile tudi na slovenskih travnikih?

Na slovenskih travnikih so se začele pojavljati roza, rumene in modre bale. Ne gre (le) za modno muho ali naveličanost kmetov nad klasičnimi barvami bal. Te folije za bale so pravzaprav dobrodelne!

Švedsko podjetje folij Triowrap se je, že nekaj let nazaj, odločilo, da bo na trg lansiralo posebno, roza folijo za bale. Pri tem pa ne gre za nov trend, ampak željo po dobrodelnosti. 

Prva je bila na trg lansirana prav roza folija, od katere gre delček kupnine organizacijam za boj proti raku na dojkah  Zaradi uspeha akcije so na trg dodali še modro folijo za boj proti raku na prostati in nazadnje še rumeno folijo za boj proti raku pri otrocih. 

»Trenutno imamo tri barve, ki jih prodajamo po več državah po svetu. Del denarja od prodaje nato namenimo v dobrodelne namene za raziskovanje raka na dojkah za ženske, prostati za moške ter raka pri otrocih,« so povedali na podjetju Triowrap.

Dobrodelne bale lahko zasledite ne le v Sloveniji, ampak tudi v Alžiriji, Avstraliji, Avstriji, Belgiji, Kanadi, Čilu, na Hrvaškem, Češkem, Danskem, v Estoniji, na Finskem, v Franciji, Nemčiji, Islandiji, na Irskem, v Latviji, Litvi, na Nizozemskem, v Novi Zelandiji, na Norveškem, Poljskem, v Španiji, na Švedskem, v Švici in v Veliki Britaniji. 

»Za nakup roza folije smo se odločili predvsem zaradi dobrega namena, ki je v ozadju. Tako lahko tudi kmetje na svoj način pomagamo. Letos bomo na naši kmetiji imeli kar 40 roza bal,« je povedal Ivan Zupanič, mladi prevzemnik mlekarske Kmetije Zupanič iz Drstelje.

Folijo za bale različnih barv lahko najdete po raznih kmetijskih trgovinah po Sloveniji. Travniki po Sloveniji s to akcijo postajajo vedno bolj pisani, prav tako pa so naši kmetje obenem tudi dobrodelni. 

Starejše novice