Avtor: Matic Kremžar.
V Ljubljani, Mariboru in Novem mestu se je več kot 100 brezdomcev razveselilo okusnega 5-hodnega kosila.

Za tople obroke brezdomcev po Sloveniji je poskrbela Agencija Pristop. S tem so razdelili del finančnih sredstev, ki so jih zbrali v kampanji dobrodelnega preklinjanja. Za vsako cenzuro, ki so jo v kampanji K**c pa 2020! ob slovesu od starega leta zapisali obiskovalci spletne strani, je Pristop namenil en evro za pomoč brezdomcem. Preostanek sredstev bodo namenili za prenovo čajne kuhinje društva Kraljev ulice.  
 

Za dobrodelne namene je preklinjalo več kot 1000 Slovenk in Slovencev 

Spletno mesto, kjer so zbirali sočne čestitke, ni imelo samo dobrodelnega namena, ampak je bilo zasnovano tudi kot prostor za sproščanje nakopičenih pritiskov iz leta 2020. Nabralo se je kar 1171 čestitk, ki na humoren način prikazujejo splošno mnenje o preteklem letu. 

Praznična kampanja je šele prva zgodba v nizu družbeno odgovornih projektov.
 

Donacija v obliki kosil in prenove čajne kuhinje Kraljev ulice 

Del donacij so namenili za okusno kosilo, ki so ga z dobrimi željami postregli v treh slovenskih mestih. V Ljubljani, Mariboru in Novem mestu so v sodelovanju z društvi za brezdomce razdelili 5-hodna kosila. Ostala sredstva, ki jih je prinesla kampanja, pa bodo namenili za spomladansko prenovo dotrajane čajne kuhinje društva Kraljev ulice. 
 

Starejše novice