Vodilni zasebni ponudnik komunikacijskih storitev A1 Slovenija je Zvezi prijateljev mladine Slovenije v letošnjem letu podaril 1000 modemov z brezplačnim internetom za otroke iz socialno šibkejših družin.

Danes so predali še zadnjo, novoletno donacijo - 200 modemov s SIM karticami in brezplačnim dostopom do interneta. Skupaj s spomladanskimi donacijami je tako A1 Slovenija letos kar 1000 družinam omogočil dostop do interneta, ki je pogoj za sodelovanje pri izobraževanju na daljavo. S pomočjo podarjenih modemov in brezplačnega interneta je bilo letos tako izvedenih že približno 500.000 ur izobraževanja na daljavo.
 

Namesto poslovnih daril novoletna donacija

V A1 Slovenija so takoj priskočili na pomoč. "Svojo odgovornost povezovanja ljudi jemljemo izredno resno in še posebej v teh časih si ne želimo, da bi bili najmlajši prikrajšani za izobraževanje ali popoldansko druženje s prijatelji," je ob predaji donacije povedal Lovro Peterlin, managing direktor A1 Slovenija.
 

A1 Slovenija je že v prvem obdobju izobraževanja na daljavo z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo učencem in dijakom podaril 500 modemov, z Zvezo prijateljev mladine Slovenije pa 300 modemov. Danes so temu dodali še 200 modemov, ki bodo s pomočjo Zveze prijateljev mladine Slovenije odšli v prave roke. Vsem letošnjim prejemnikom so omogočili tudi brezplačen dostop do interneta do konca šolskega leta.

Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije so zelo veseli, da imajo podjetja posluh za socialne stiske. Da si želijo vsaj malo prispevati in vračati družbi, da bi bil december vsaj za kanček bolj pravljičen in čaroben. "Hvala v imenu vseh družin in otrok, ki jim bomo skupaj pomagali! Upam, da bo donacija A1 Slovenija vzgled tudi ostalim," je dejala Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Starejše novice