Vir: Slovenske železnice.
Ustvarjeno dne
Sre, 27.1.2021 10:17
V letošnjem letu je bil vpeljan redni potniški promet na progi Grosuplje – Kočevje, kamor se potniški vlaki vračajo po več kot 50 letih.

A bodite pozorni. Prenovljeno progo, na kateri je 30 prehodov z zapornicami ter več prehodov za pešce in kolesarje, le na štirih mestih varuje Andrejev križ.

Vir: PU Ljubljana.

Vlak ima vedno prednost!

Potniški  vlaki na tej progi dosegajo večje hitrosti, tudi do 80 km/h. Po njej vozi moderen vlak, kjer je slišnost kompozicije zmanjšana. Na manjšo slišnost vpliva tudi prenovljena proga, kjer niso več slišni prehodi čez spoje tirov. Še posebej je slišnost zmanjšana pozimi, ko sneg duši zvoke, ponoči pa je oddaljenost vlaka težko določiti.  

Pravilo "vlak ima vedno prednost", naj bo v zavesti vseh, ki prečkajo tire na zavarovanih ali nezavarovanih prehodih, ali se kako drugače gibljejo ob progi. Potrebno je upoštevati vso prometno signalizacijo, ki ureja promet na nivojskih prehodih. Prečkajte jih le, če ste se dobro prepričali, da se jim ne približuje vlak. 

Prečkanje izven za to določenih mest je smrtno nevarno, prav tako hoja po tirih ali neposredno ob njih. Upoštevati je potrebno, da nas lahko pri velikih hitrostih vlaka premakne tudi sunek vetra. Posledice trčenja z vlakom se običajno končajo s smrtjo, zato pozivamo, da upoštevate vsa pravila varnega prečkanja tirov in gibanja ob njih, sporočajo s Policijske uprave Ljubljana. 
 

Prečkanje proge, kjer ni urejenega prehoda čez železniško progo, je prepovedano in še posebej nevarno. Zavedati se moramo, da lahko po progi kadar koli  pripelje  vlak.  Zato progo vedno prečkajmo samo na za to določenih mestih. Proga nikakor ni sprehajališče, čeprav je morda pot po njej enostavnejša in krajša od druge poti.
 

Vir: PU Ljubljana.

Vlak se ne more ustaviti, vi se lahko

Tako vozniki kot ostali se morete zavedati, da je zavorna pot vlaka dolga. V cestnem križišču se lahko izsiljevanje prednosti konča brez hujših posledic, na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo pa je to prej izjema, saj se vlak, ki trči v vozilo, velikokrat ustavi šele po več sto metrih. Vidno polje strojevodje je zaradi konfiguracije terena zmanjšano in ne more preprečiti nevarnih situacij.

Zavorna pot  vlaka, ki vozi s hitrostjo 100 km/h, je okoli 1 km. Nikoli ne poskušajte biti hitrejši od vlaka. Nikoli ne tekmujte z vlakom na nivojskem prehodu ceste čez železniško progo. Vlak se ne more ustaviti, vi se lahko.
 

Starejše novice