Foto: Bobo
STA
Sre, 2.3.2022 20:50
Občine Kranj, Velenje, Braslovče, Trbovlje, Nova Gorica in Celje so se odločile vzpostaviti humanitarna zbirna mesta za pomoč Ukrajini.

V Ukrajini, ki jo je minuli četrtek napadla Rusija, ljudem zaradi izrednih razmer primanjkuje osnovnih potrebščin.

Med njimi so tudi begunci, ki iščejo zatočišče v evropskih državah. 

Prej omenjene občine, so se s tem namenom odločile, vzpostaviti humanitarna zbirna mesta, na katera lahko ljudje prinesejo uporabna oblačila in obutev, poroča Slovenska tiskovna agencija.

 

Zbrano pomoč bodo dostavili najbolj ogroženim mestom v Ukrajini

V Kranju so zbirno mesto odprli danes. Odprto bo vsak delovni dan med 12. in 17. uro v šotorih na parkirišču Vojašnice Petra Petriča.

Pri delu bo pomagala tudi Civilna zaščita kranjske občine in profesionalni gasilci. 

Velenjska občina humanitarno akcijo zbiranja pomoči za prebivalce Ukrajine organizira od danes do sobote, in sicer med 10. in 18. uro v prostorih Mladinskega centra Velenje.

Občani lahko donirate

Občina Braslovče je s pomočjo začela v torek in bo z njo nadaljevala do petka v domu kulture med 16. in 18. uro. 

V četrtek bo občina Trbovlje v sodelovanju s tamkajšnjim rdečim križem, Društvom prijateljev mladine Trbovlje in trboveljsko civilno zaščito na upravi Delavskega doma Trbovlje, s prostovoljci zbirala sredstva, in sicer od ponedeljka do četrtka med 13. in 18. uro.

 

Tudi Celjska občina se pridružuje akciji zbiranja humanitarne pomoči za Ukrajino in ukrajinske begunce.

Zbirni center bo v prostorih Celjskega mladinskega centra na Mariborski cesti 2 odprt od četrtka do vključno 9. marca. Občani in podjetja lahko pomagajo tudi z nakazilom na transakcijski račun celjske občine.

Kaj lahko donirate?

Občani, ki želijo pomagati, lahko prinesejo zdravila, medicinske pripomočke in osnovne higienske potrebščine, kakovostna zimska oblačila in zelo dobro ohranjeno zimsko obutev za otroke in odrasle, ostali tekstil za dom, kot so odeje, posteljnina in brisače, spalne vreče, šotore, nepokvarljiva živila in pitno vodo ter baterijske svetilke, sveče, generatorje, gasilsko reševalno opremo, cevi, črpalke, gasilke čelade, rokavice in škornje.

Starejše novice