Vir: Facebook, PU Kranj.
Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Ned, 10.1.2021 10:29
Pri Blejski koči se je poškodoval turni smučar, nad planino Kisovec si je turna smučarka zlomila nogo.

V prvem primeru je stekla reševalna akcija Gorske reševalne službe Radovljica. Pri reševanju je posredoval vojaški helikopter. Proti poškodovanemu smučarju je uveden prekrškovni postopek zaradi neupravičenega prehajanja regije. Tudi v primeru reševanja poškodovane smučarke je posredoval helikopter.

"Ko sem že mislil, da mi danes ne bo treba v tej gneči na Veliko Planino, zazvoni telefon. Ravno smo nameravali sesti za mizo h kosilu pa intervencija." S temi besedami zapis na Facebooku začne gorski reševalec Simon Kurinčič.

Reševalci GRS Kamnik prav tako niso počivali. Na Veliki Planini so reševalni turno smučarko, ki si je zlomila nogo. Ko so se uspeli prebiti do ponesrečene je bila ta že malo podhlajena. Tudi njo so v bolnišnico prepeljali s helikopterjem. 

GRS Kamnik (Simon Kurinčič) Ko sem že mislil, da mi danes ne bo treba v tej gužvi na Veliko planino, zazvoni telefon......

Objavil/a Gorska Reševalna Zveza Slovenije dne Sobota, 09. januar 2021

Zaradi snega je dostop do gora zelo otežen, še vedno obstaja možnost snegoloma. Reševanja so zelo zahtevna in tudi nepravilno parkirana vozila lahko ovirajo prihod  interventnih služb proti izhodiščem, poudarjajo tako policisti kot gorski reševalci. 
 

Vsi za enega, eden za vse🤜🤛 Slovenska policija / The Slovenian police GRS Radovljica Gorska Reševalna Zveza Slovenije 💙

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Nedelja, 10. januar 2021

Starejše novice