Dostavnik v floti Avant2Go
STA
Čet, 21.9.2023 16:59
Storitev souporabe električnih avtomobilov Avant2Go bo po novem ponujala tudi možnost souporabe električnih dostavnih vozil.

Pilotno bodo v projekt vključena dostavna vozila znamke Peugeot, ki jih bodo uporabniki lahko prevzeli in vrnili na posebej dodeljeni lokaciji znotraj ljubljanskega nakupovalno-poslovnega središča BTC.

Voznikom bodo na voljo vozila e-Expert, ki imajo baterijo dosega do 330 kilometrov, novost pa je podjetje Avant Car uvedlo v partnerstvu z družbo BTC, so pri Avant Car zapisali v sporočilu za javnost.

»Skupaj s partnerji menimo, da prav takšno dostavno vozilo najbolj odgovarja uporabnikom, ki želijo preprosto pretovoriti različne, tudi večje predmete. Ima razmeroma zajeten tovorni prostor in dovolj veliko baterijo tudi za daljše vožnje,« je dejal direktor podjetja Avant Car Gašper Žvan.

Varčnost pri stroških, varčnost pri času

Podjetje je novost predstavilo v okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki letos v ospredje postavlja varčnost pri vsakodnevni mobilnosti. Kot so prepričani v podjetju, med varčne in okolju prijazne načine mobilnosti sodi tudi izposoja in souporaba vozil.

»Varčnost pri finančnih stroških, varčnost pri časovnih stroških, pa tudi varčnost pri zasedanju urbanih površin s parkirnimi mesti. Vse to so vprašanja za bremena, ki jih prinašajo lastniška vozila in izzivi, s katerimi se v zadnjem desetletju intenzivno ukvarjamo,« meni Žvan.

Prvi v Sloveniji ponudili možnost souporabe vozil

Podjetja Avant Car je prvo, ki je v Sloveniji ponudilo možnost souporabe vozil. Njihova storitev souporabe električnih avtomobilov je v Sloveniji prisotna sedem let, registriranih pa imajo skupno več kot 40.000 uporabnikov. Po njihovem mnenju je ravno zagotavljanje raznolikosti voznega parka ena izmed prednosti souporabe vozil.

»Uporabniki si želijo menjati tip vozila glede na potrebe. Lastništvo vozila namreč v veliki večini primerov pomeni kompromis, ki naj bi, tako si vsaj želijo lastniki, ustrezal njihovi povprečni uporabi. Souporaba vozila pa nam na drugi strani omogoča, da imamo 24 ur na dan na voljo več različnih tipov in modelov vozil hkrati. Preko aplikacije preprosto izberemo tistega, ki nam v nekem trenutku ustreza in tudi plačamo samo takrat, ko ga dejansko uporabljamo,« izpostavlja Žvan.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice