Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sob, 18.5.2024 05:00
Povezave so tako maloštevilne, da so za marsikoga preprosto neuporabne.

Če je vaša izbira avtobus, neposrednih povezav med Ljubljano in Maribor ni ravno veliko. Prej nasprotno.

V primeru, da gre za neposredno povezavo, vožnja z avtobusom od Ljubljane do Maribora traja približno eno uro in 37 minut.

Če gre za povezavo s postanki v krajih na poti, lahko pričakujete, da bo vožnja trajala vsaj štiri, če ne sedem ur - odvisno od števila postankov na poti.

Ob delovnikih je tovrstnih povezav pričakovano več - avtobus z glavne postaje proti Mariboru krene devetkrat. Prevozniki so Arriva, Avtobusni promet Murska Sobota, in Pohorje turizem, s tem da levji delež prevozov odpade na murskosoboškega prevoznika. Ob vikendih pa je teh oblik prevoza precej manj.

Največ prevozov opravi en prevoznik

Ob sobotah je na voljo le ena neposredna avtobusna povezava z Mariborom, in sicer ob pol devetih dopoldne. Prevoznik? Avtobusni promet Murska Sobota.

Ob nedeljah avtobus iz Ljubljane proti Mariboru brez postankov v krajih ob poti krene dvakrat. Težava je le, da sta si liniji časovno zelo blizu: prvi avtobus odpelje ob 20.25, drugi pa ob 20.50. Tudi v teh primerih je prevoznik Avtobusni promet Murska Sobota.

Stanje je še do nedavnega bilo malce bolj rožnato, a so se pri Avtobusnem prometu Murska Sobota odločili, da zaradi zasedenosti avtobusov na linijah proti in z Obale v Ljubljani več ne ustavljajo. Prestolnica je tako iz enačbe izpadla.

Starejše novice