Ljubljanainfo
Sre, 26.5.2021 12:36
Marca bi moral potekati eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji, a ga zaradi vladnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa ni bilo. Zdaj so organizatorji sporočili nove datume.

Letos bo tako namesto pomladne marčevske, potekala poznopomladna oziroma poletna izdaja Tedna restavracij, ki jo bodo gostinci po vsej Sloveniji izvedli med 18. in 27. junijem

»Med vsakim Tednom restavracij je pol leta premora, toda med lanskim jesenskim in letošnjim pomladnim je bilo še več kot pol leta epidemije. Zaradi tega je bilo čakanje dosti težje, pričakovanje pa večje. Ko smo objavili, da pomladni Teden restavracij bo, se je navdušenje razširilo s svetlobno hitrostjo,« pravi Uroš Mecinger, selektor Tedna restavracij.

V tokratni izdaji bo sodelovalo nekaj več kot 90 restavracij. Rezervacije pa bodo restavracije pričele sprejemati čez slaba dva tedna, v ponedeljek, 7. junija.

Teden restavracij vabi dvakrat letno

Slovenski Teden restavracij promovira vrhunsko slovensko kulinariko. Sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno oziroma spomladi in jeseni goste deset dni razvajajo s trihodnimi meniji po posebej ugodni ceni.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3.000 gosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice