Vir: Kamnik Info.
Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Ned, 22.11.2020 10:11
Kamniški gorski reševalci so rešili življenje Ljubljančanu, ki se je brez ustrezne opreme podal v gore nad Kamnikom. Njegov podvig se je končal z zdrsom in izgubo zavesti nekje v Kamniških Alpah, kjer že vladajo zimske razmere, piše Kamnik Info.

Po poročanju omenjenega medija so izgubljenemu in poškodovanemu planincu na pomoč priskočili gorski reševalci GRS Kamnik. Reševalno akcijo je oteževala gosta megla, zato na pomoč helikopterja niso mogli računati. Poleg tega niso vedeli, kje točno se nahaja planinec. Ta je zdrsnil in se poškodoval ter za nekaj časa izgubil zavest. Pri zdrsu se je poškodoval tudi njegov mobilni telefon, zato ni mogel poklicati pomoči. Na srečo ga je v tem času poklical prijatelj, ki je o nesreči takoj obvestil gorske reševalce. 
 

Vir: Kamnik Info.

Iskanje in reševanje ponesrečenca se je zavleklo dolgo v noč. Kljub težkim in nepredvidljivim okoliščinam se je vse dobro izteklo. Kamniški reševalci so planincu s svojim požrtvovalnim delom rešili življenje. Ta je sicer z obiskom kamniških gora kršil odlok o gibanju izven meja domače občine in si zato prislužil plačilni nalog. 
 

Vse ljubitelje gora pozarjajo, da v Kamniških Alpah že vladajo zimske razmere, temperature pa se ponoči spustijo pod ledišče. Ob obisku gora je potrebno imeti s seboj popolno zimsko opremo, vključno z derezami in cepinom, le-to pa je potrebno znati tudi pravilno in varno uporabljati.
 

Vir: Facebook, Društvo Gorska reševalna služba Kamnik.

Starejše novice