Foto: PU Kranj
Gorenjski policisti opozarjajo na previdnost v gorah.

Gorski reševalci so v petek zaradi zdrsov dvakrat posredovali v gorah. Na Svetem Petru nad Begunjami je prišlo do drsa na poledeneli poti, na Kriški gori pa do poškodbe noge pri uporabi igrala.

Poškodovanko je s Kriške gore odpeljal vojaški helikopter.

"Pozivamo k veliki previdnosti. Planinske poti so večinoma zelo poledenele in nevarne, možnost zdrsov je velika. Previdno tudi pri uporabi 'kramžarjev' in derez," vsem ki se te dni odpravljate v gore svetujejo gorenjski policisti.

Gorska reševalna služba opozarja na snežne plazove

Reševalci v gorah svarijo pred sprožanjem plazov. "Sproženi so bili plazovni nahrbtniki, na srečo ni prišlo do hujših poškodb. Dva plazovna incidenta - eden v Julijcih na Pokljuki, drugi v Karavankah, kažeta na nestabilnost, ki je razširjena čez celotno visokogorsko področje. Mraz in veter različnih smeri bosta negativno vplivala na razvoj profila v naslednjih dneh, predvsem na senčnih straneh. Imejmo pa v mislih tudi severni, SZ, in SV veter v zadnjih dneh, ki je zgradil klože, predvsem pod grebeni in v vstopih v grape, tudi na sončnih straneh," so na njihovi Facebook strani zapisali v Gorski reševalni službi.

Zaenkrat na srečo še brez posredovanja GRS. Rok Zalokar Včeraj se je sprožilo več plazov, sproženi so bili plazovni...

Objavil/a Gorska Reševalna Zveza Slovenije dne Torek, 12. januar 2021

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice