Vir: Instagram.
Ustvarjeno dne
Čet, 22.10.2020 15:15
Z uvedbo omejitve gibanja med 21. in 6. uro se je marsikaj spremenilo tudi za dostavljavce hrane na dom. Tudi zanje velja policijska ura, saj po besedah notranjega ministrstva ne gre za nujno dejavnost.

Svoje naročilo lahko tako preko aplikacije ehrana ali Wolt, dveh priljubljenih dostavljavcev hrane, po novem oddate do 20. ure zvečer, saj morajo ob 21. uri tudi oni zaključiti z delom. 

S podjetja ehrana so nam odgovorili, da se ukrepov seveda držijo, a se jim ti ne zdijo najbolj smiselni: "Menimo, da bi bilo smiselno, da se dejavnost dostave hrane omogoči tudi od 21. ure dalje. V Srbiji in ostalih državah z uvedeno omejitvijo gibanja dostava hrane s posebnim dovoljenjem poteka povsem normalno."

V Ljubljani lahko dostavljavce hrane srečamo na vsakem koraku.

Gostinci so bili primorani zapreti svoja vrata. Tisti, ki še naprej vztrajajo, pa se poslužujejo sistema take away in dostave hrane na dom. 

V času prve karantene so na aplikaciji ehrana beležili ogromen porast naročil in novih uporabnikov. Ti lahko na ehrana izbirajo že med več kot 400 restavracijami po vsej Sloveniji, od tega se je marca letos njihovemu sistemu na novo pridružilo kar 150 restavracij. Po zgledu iz tujine so se na nove razmere pravočasno pripravili in že 12. marca vpeljali brezkontaktno dostavo in tako restavracijam ponudili pomoč pri izvajanju preventivnih ukrepov. Njihov sistem dela do danes ostaja enak. 
 

Z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa so ukinili gotovinska plačila in vpeljali brezkontakten protokol dostavljanja hrane. Gre za vzpostavitve dveh brezkontaktnih točk; v restavraciji in pri uporabniku, kjer se vzpostavi več metrov varnostne razdalje, razkuževanje rok pred in po prevzemu/dostavi, dostave do zunanjega vhoda v stavbo in pa seveda uporabo mask. 
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice