Verjetno najbolj priljubljena ljubljanska veriga burgerjev Lars and Sven je bila v času epidemije močno prizadeta. Njen lastnik je naredil vse, da reši službe zaposlenih.
Ljubljanainfo
Pet, 10.7.2020 19:23
Ustanovitelj slovenske burgerske verige Primož Novak je ogorčen nad stanjem v Sloveniji. Meni, da se duši podjetništvo na račun požrešnega javnega sektorja.

Priljubljena veriga hamburgerjev Lars&Sven je v nekaj letih postala ena najbolj prepoznavnih v Sloveniji, kar dokazujejo številke in stalno odpiranje novih poslovalnic po državi. S svojim tovornjakom Foodtruck Lars&Sven burgers so pogosto prisotni tudi v drugih krajih po Sloveniji.

V času pandemije koronavirusa, ko se številni podjetniki soočajo s poslovnimi težavami, pa je tudi lastniku Primožu Novaku prekipelo. Na družbenem omrežju Facebook je objavil oster zapis naslovljen "JAZ SE NE GREM VEČ", v katerem opisuje svojo podjetniško izkušnjo, ko gara z dneva v dan, javni uslužbenci pa uživajo in si izplačujejo dodatke, grozijo z inšpekcijami ter nagajajo z birokratskimi ovirami.

"Pred kratkim sem objavil, da prodajam avtodom ... In sem ga tudi že prodal. V 10 mesecih namreč nismo uspeli opraviti niti ene vožnje :) Denar je šel seveda še isti dan v podjetje. Za izplačilo regresa 50 zaposlenim v našem podjetju ... Iz rednega dela letos na žalost ni dovolj, da bi ga izplačali ... V javnem sektorju ni problem. Če zmanjka, se izda nova obveznica in pade milijarda na račun. Kdo in kako jo bo odplačal, se nihče nikoli ne vpraša," je med drugim protestno zapisal.

Starejše novice