Ljubljanainfo
Sre, 24.2.2021 06:00
V Slovenijo prihaja trgovina, ki bo dodobra zadovoljila navdušence notranje hišne opreme. Preverili smo, kaj na odprtje Ikee v Sloveniji porečeta mariborski Instagram influencerki za notranjo opremo doma.

Bo Ikea na slovenskih tleh za navdušence nad notranjo hišno opremo prinesla pravo malo revolucijo? Ne le, da Ikea ponuja krasne in kakovostne dizajne, ampak nudi izdelke po zelo ugodnih cenah.

»Vsekakor bo Ikea 'pretresla' marsikateri dom, ko bodo ljudje videli, kako se lahko z ugodnimi kosi doseže trendovski interier,« razlaga influencerka Urška Oman, ki je osvojila Instagram pod imenom @caricasveta.si s svojimi idejami za notranji dizajn. 

»Ostali ponudniki pohištva bodo po mojem mnenju kar morali 'stopiti na gas', če bodo želeli obdržati stranke,« pa je za Mariborinfo pristavila Mateja Hojnik, bolj znana pod svojim instagram imenom @ljubkidom.

Upravičena evforija?

Že napovedovanje odprtja Ikee v Sloveniji je med mnogimi sprožilo pravo evforijo. Ta evforija pa samo narašča s vsakim dnem bližanja odprtju.

»Evforija bo, tako kot je bila vedno, ko so se odpirale trgovine, ki jih do zdaj ni bilo pri nas. In glede na to, koliko časa smo čakali Ikeo, je edino logično, da bosta 25. februarja prevladovali vrsta pred trgovino in veliko navdušenje,« dodaja Oman.

»Takoj ko je prišel logo pred trgovino, smo vedeli, da zdaj gre zares. Ikea stoji!« pa o evforiji razpravlja influencerka Hojnik.

Pri tem pa avtorica profila Ljubki dom ugotavlja, da bodo cene slovenske Ikee »tudi po 30 evrov nižje« kot cene avstrijske Ikee. 

»Seveda, to ne velja za vse izdelke, je pa pri določenih artiklih kar precejšnja razlika,« dodaja tudi Urška Oman

Ikeini izdelki že sedaj zaznamujejo slovenske domove

Če se sprehodimo skozi slovenska stanovanja, že sedaj pri mnogih lahko opazimo, da so Ikeini izdelki našli svoj prostor tudi v slovenskih domovih. Tudi influencerki razlagata, da je večino njunega pohištva Ikeinega.

Na vprašanje, zakaj je Ikeino pohištvo tako priljubljeno, avtorica profila Carica sveta odgovarja: »Z Ikeo je opremljanje lažje, ker je večina takih kosov, ki bodo pasali skupaj. Barve so določene, ni ogromno enih različnih odtenkov, ampak je recimo enaka siva barva pri x seriji in enaka siva pri y seriji. Kar pomeni, da brez skrbi postavimo en kos iz x in en iz y skupaj. To se mi zdi res super, ker se ponavadi ravno zaradi odtenkov in barv obremenjujemo, če bo šlo skupaj ali ne. Prav tako je Ikea v koraku s časom in ni nekih zastarelih kosov, ki bi se še vedno prodajali. Sproti dodajajo nove, trendi stvari, ki bodo sedle tudi k naši deset let stari Ikeini kuhinji. Se mi zdi, da res vse paše skupaj in je ravno s tega vidika opremljanje toliko bolj zabavno. Pri vsaki prenovi se najprej pogovarjamo o Ikei, v bistvu je to moje prvo vprašanje: 'Ikea: ja ali ne?' In ponavadi je: 'Ja, seveda.'«

Mateja Hojnik pa dodaja: »Vse, kar rabiš, pri sestavljanju Ikeinega pohištva je meter in potrpežljivost.«

Kako se lotiti nakupovanja v Ikei?

Ko vstopiš v Ikeo, se soočiš z enim največjih problemov: kaj izbrati, ko pa se vse zdi primerno tvojemu slogu.

Mateja Hojnik to dilemo rešuje tako, da kupi, kar ji je pač všeč, ker »na koncu nekako tako ali tako vse paše skupaj.« 

Urška Oman pa se nakupovanja v Ikei loti nekoliko drugače: »Super je, če si izberemo dva glavna sloga, ki sta nam pač najljubša. Recimo moderno-rustikalno. Ta hibrid slogov pomeni, da ne bo vse v rustikali, ampak se bo ta uravnovešala z modernimi kosi. In potem je jasno, kaj bomo v trgovini iskali. Predlagam listanje njihovega kataloga, ker je toliko enih idej, ki se skrivajo v njem.«

»Odlično se mi zdi tudi to, da nam omogoča kupovanje postopoma. Se pravi; nujno potrebujemo eno omaro za v dnevno - kupimo zaenkrat samo to, ker je pač nuja. Pa se čez eno leto odločimo, da bi potrebovali še kakšno omaro zraven te. Ni problema, serije so več let enake in lahko vzamemo to drugo omaro iste serije kot prvo. In tako postopoma opremljamo brez težav in dokupujemo manjkajoče kose,« pa še dodaja Oman.

Starejše novice