Gorenjski policisti so v preteklih nekaj dneh obravnavali dve spletni goljufiji. V enem primeru je ženska oškodovanca prepričala, da potrebuje denar za zdravljenje bolezni, v drugem pa je storilec oškodovanko ogoljufal za nekaj tisoč evrov.

Policisti so obravnavali prijavo, ko se je ženska izdajala, da za zdravljenje bolezni potrebuje denar. Oškodovanec ji je nasedel in ji denar nakazal, kasneje pa ugotovil, da je bil žrtev goljufije, saj je bilo od njega zahtevano še dodatno plačilo, da bi ob domnevni smrti prišel do njenega premoženja. V drugem primeru pa je storilec oškodovanko prepričal, da ji lahko uredi zaposlitev in status v tujini ter jo pri tem ogoljufal za nekaj tisoč eurov. Da gre za goljufijo, je oškodovanka ugotovila, ko je storilec z njo po plačilu prekinil vse stike. 

Število spletnih prevar v zadnjem času sunkovito narašča. 

Policija opozarja: "Internet je privlačna platforma za spletne kriminalce, ki z umetelnimi zvijačami in obljubami iz vas izžamejo denar ali pridobijo druge dragocene informacije. Zato bodite zelo previdni pri komuniciranju z neznanci, ne dajajte jim svojih podatkov in ne nakazujte denarja." 
 

Starejše novice