Ljubljanainfo
Ned, 26.7.2020 12:13
Tudi danes je ob višku poletne sezone na cestah po Sloveniji povečan promet, nastajajo pa tudi zastoji.

Kot poroča STA, je za prestop slovensko-hrvaške meje čakalna doba na mejnih prehodih Gruškovje, Dobovec in Jelšane. Še gostejši promet je pričakovati popoldne in v večernih urah, ko se bodo turisti vračali proti urbanim središčem.

Čakalne dobe na mejnih prehodih

Najdlje morajo vozniki osebnih avtomobilov trenutno čakati pred mejnim prehodom Gruškovje, in sicer je čakalna doba za izstop iz naše države dve uri. Do zastoja prihaja na podravski avtocesti že pri priključku Zakl v smeri Hrvaške, po oceni Prometnoinformacijskega centra za državne ceste je dolg tri kilometre in pol.

Približno 40 minut je treba za izstop iz Slovenije čakati na bližnjem mejnem prehodu Dobovec, precej turistov pa potuje proti hrvaški obali tudi prek mejnega prehoda Sečovlje, kjer je trenutna čakalna doba 30 minut. Na štajerski avtocesti je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas pred počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

Dolge kolone v soboto

Po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste zaradi kontrole na slovenski strani občasno zapirajo predor Karavanke, zato tudi tam nastajajo zastoji.

Že minulo soboto so z z nekaterih mejnih prehodov s Hrvaško poročali o povečanem prometu, osebna vozila so morala najdlje čakati na mejnih prehodih Gruškovje in Dobovec. Večkilometrske kolone so bile tudi v Avstriji za vstop v Slovenijo, tako pred Karavankami kot na Šentilju, še piše STA.

Starejše novice