26-letna Robyn je že od malega zaljubljena v konje in vse kar je povezano z domovanjem na ranču ter strastna športnica. V času karantene pa je bila, tako kot mnogi, prisiljena odpovedati svoje športne vadbe.

A ker ji šport predstavlja način življenja, je Bohinjčanka kljub vsemu trenirala po okoliških travnikih in hribih. In prav tam se je rodila ideja o liniji športnih oblačil. V relativno kratkem času je idejo tudi realizirala in nastala je slovenska znamka športnih oblačil HAYLAND.

Hay v angleščini pomeni seno, land pa dežela.

Zakaj ime HAYLAND?

V času korone sem veliko trenirala na enem hribu, ki se imenuje Senožeta, zato sem razmišljala v tej smeri. A ker v slovenščini nisem našla primernega izraza, ki bi dobro zvenel in šel zlahka v ušesa, sem dobila idejo o angleški različici… HAYLAND.

Hay v angleščini pomeni seno, land pa dežela.

Vem, večina ljudi Bohinj povezujejo samo z jezerom, a Bohinj ni samo to. Tu je veliko pašnikov, vse je zeleno, veliko se kmetuje. In 'HAYLAND' je odličen izraz, ki opiše naš kraj.

Od kod pravzaprav ideja za športna oblačila?

Če sem čisto iskrena, sem najprej želela tako poimenovati svojo športno vadbo, ki je mešanica različnih vaj, plesnih korakov in teka, poteka pa po krožni poti, tu pri nas v Bohinju. No, en dan sem imela oblečena svoja stara športna oblačila, v njih zgledaš sicer odlično, a so zelo neudobna. Tako sem začela razmišljati, kaj pa, če bi sama naredila športna oblačila, ki so udobna in po vrhu vsega v njih še dobro zgledaš. Potem je sledilo obdobje iskanja pravih materialov, potrebno je bilo vse zrisati, najti šiviljo, ki bo za takšno akcijo, itd. Zdaj pa smo tu.

Na novo kolekcijo slovenskih oblačil že prisegajo mnoga dekleta, med drugim tudi influenserka Cool Mamacita Teja Jugovic.

Zakaj ste drugačni od drugih športnih oblačil?

Ker oblačila dizajniramo in izdelujemo sami, v SLOVENIJI! Vsak šiv, skrbno načrtovane višine in debeline pasu, različne barve sukanca, vzorci, širine hlačnic, izbira primernega in kvalitetnega materiala…. Vse to upoštevamo pri načrtovanju različnih modelov oblačil! Poleg kvalitete, prisegamo na UDOBNOST in FUNKCIONALNOST. Večina naših oblačil je primernih tudi za močnejše postave.

Boste ostali samo pri športni kolekciji za ženske, ali lahko pričakujemo, da boste trgu ponudili tudi moško kolekcijo?

Seveda, trenutno je na voljo ženska kolekcija, kmalu pa bodo na voljo tudi prvi moški kosi oblačil. 

 

Za vse tiste, ki bi si želele kupiti vaša oblačila, kje vas najdejo?

Naročila sprejemamo na naši spletni stani https://hayland.si/, na Instagramu ali pa Facebooku.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice