Foto: arhivska fotografija/OK Panvita Pomgrad
Peter Dominko
Pet, 5.4.2024 21:00
Odbojkarji Panvite Pomgrad v polfinalu državnega prvenstva niso uspeli presenetiti favoriziranega ACH Volleyja, ki je dobil tudi povratno tekmo. Sobočane čaka boj za tretje mesto.

ACH Volley je za preboj v polfinale državnega prvenstva nepričakovano potreboval tri tekme, Ljubljančani pa po menjavi trenerja niso dopustili novega presenečenja.

Polfinalne serije državnega prvenstva med soboško Panvito Pomgrad in ljubljanskim ACH Volleyjem je konec po dveh tekmah. Aktualni državni prvaki so po sredini tekmi v Tivoliju dobili tudi povratni obračun v Murski Soboti.

Soboški odbojkarji so v prestolnici odvzeli niz, pred domačimi gledalci pa so premoč tekmeca priznali po treh. Pomurci so v uvodnem nizu zmogli do 21., v drugem do 20. točke, zadnji niz pa se je končal z izidom 14:25.

PANVITA POMGRAD - ACH VOLLEY 0:3 (21:25, 20:25, 14:25)
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda (13), Šormaz (12), Kolarić, Drvarić (3), Vrabl, Suhadolnik (2), Legen (1), Novak, Mirković (11). Trener: Dejan Fujs.
ACH Volley: Marković, Kržič (7), Šket (13), Najdič, Marovt, Kovačič , Gjorgiev (6), Sešek, Pokeršink (16), Videčnik (5), Song. Trener: Matjaž Hafner.

Ljubljančani s serijo točk do ključne razlike

Sobočani so povratno srečanje odigrali brez osrednjega blokerja Žana Bedrača, Ljubljančani pa so pogrešali Klemna Šena, ki se je poškodoval na prvi tekmi.

Gostje so povratni dvoboj pred 200 gledalci odprli z izidom 2:5, a so se domači po odmoru Dejana Fujsa vrnili v igro. Z asom je na 5:5 izenačil Leonardo Doda, ki je kasneje izid poravnal tudi na 14:14, Albanec pa je nato z novim asom poskrbel tudi za prvo vodstvo Panvite Pomgrad.

Sledilo je izenačeno nadaljevanje, Sobočani so po točki Stefana Mirkovića vodili z 18:17, nato pa je gostom uspel delni rezultat 0:6, Ljubljančani pa po vodstvu z 18:23 niso več oddali vodstva. Niz je z napadom za 21:25 končal Alen Šket.

Gostitelji so pogumno krenili v drugi niz in so nekajkrat vodili s točko prednosti, po napaki Nejca Najdiča pa tudi z 12:10. Nato pa so Ljubljančani osvojili štiri zaporedne točke in po asu Jana Pokeršnika povedli z 12:14.

Po odmoru Fujsa je serijo gostov prekinil Mirković, nato pa so Ljubljančani še drugič nanizali štiri zaporedne točke (14:19), nato pa domači zasedbi niso dovolili bližje od treh točk. Drugi niz je bil končan po napaki Dode za 20:25.

Na začetku tretjega niza ni nič kazalo na to, da bodo Sobočani zmogli zgolj do 14. točke. Po napadu Nenada Šormaza je bilo še 7:7, nato pa tudi dva odmora Fujsa nista prebudila domače ekipe, ki se je nabrala štiri točke zaostanka (8:12).

Dvoboj je bil dokončno odločen po tem, ko so zmaji po rezultati 10:13 dosegli kar osem točk, domačini pa zgolj eno (11:21). Finalno vozovnico ACH Volleyja je z asom potrdil Jošt Kržič.

Sobočane zdaj čaka dvoboj za tretje mesto, Ljubljančani pa se bodo v finalu pomerili s Kamničani ali Mariborčani. Prvo srečanje je pripadlo Gorenjcem.

Starejše novice