Foto: Jure Banfi
Peter Dominko
Pet, 6.8.2021 14:35
Novega delodajalca je našel še en dolgoletni član Maribora, ki se je po koncu minule sezone poslovil od Ljudskega vrta. Gregor Bajde se je vrnil v Bravo.

Napadalec iz Spodnjega Hotiča pri Litiji je po desetletju znova oblekel dres Brava, za katerega je v mladinski selekcijah igral do leta 2011.

Gregor Bajde je ob povratku v vrste nekdanjega kluba sklenil pogodbo do konca aktualne sezone. Z ekipo iz prestolnice je vadil že nekaj tednov, na hrbtu pa bo nosil številko devet.

Danes 27-letni nogometaš je prve članske izkušnje nabiral pri ljubljanskem Interblocku, že sezono kasneje pa se je preselil med prvoligaše in postal član Celja.

Po treh letih v knežjem mestu je sledila selitev v Ljudski vrt, po šestih sezonah pa se je letos poleti poslovil od Maribora. V vijoličastem dresu je zbral 117 nastopov, 25 tudi v evropskih tekmovanjih.

Pol leta tudi v Italiji

V drugi polovici sezone 2016/17 je pol sezone nosil dres italijanskega drugoligaša Novare, zdaj se je po desetletju igranja drugod vrnil v Šiško. 

Bo na zelenici ŽAK-a nasledil Milana Tučića, najboljšega strelca pomladi? Strateg Dejan Grabić v napadu še ni našel vročega železa, saj so Ljubljančani na treh tekmah dosegli zgolj zadetek. 

Bravo je ob Kopru, Radomljah in Olimpiji ena od štirih neporaženih ekip lige. Ljubljanska zasedba je po remiju z Radomljani in Kidričani točko odščipnila še prvakom Sobočanom.

Bajde bi lahko v rumenem dresu znova zaigral že danes popoldne, ko v Šiški gostuje Celje. Uvodni dvoboj četrtega kroga Prve lige Telemach se prične ob 17. uri.

Starejše novice