Ljubljanainfo
Tor, 17.1.2023 09:26
Ni skrivnost, da je Almin Kurtović velika želja Mure. Zdi se, da bo Ljubljančan v prihodnosti oblekel črno-beli dres, odprto pa je le še vprašanje, če se bo to zgodilo že pozimi ali po koncu sezone.

V Fazaneriji so včeraj predstavili Warnerja Browna, a Jamajčan spomladi še ne bo del zasedbe Damirja Čontale. Kaj pa bo z Alminom Kurtovićem?

Planet nogomet je že decembra pisal o tem, da je Kurtović ena od glavnih zimskih tarč Sobočanov, a do prestopa v Mursko Soboto še ni prišlo. Zapletlo se je glede višine odškodnine.

Pred tedni se je v nogometnih krogih šušljalo, da naj bi vodstvo Brava za Kurtovića pričakovalo kar 150 tisoč evrov, čeprav se dolgoletnemu članu kluba iz prestolnice ob koncu sezone izteče pogodba.

Preberite še:

Športni direktor Brava o željah Kurtovića

»Ni skrivnost, da si Mura želi Almina Kurtovića. In to že zdaj. Če bomo prišli do dogovora s Prekmurci, bo odšel, drugače bo pri nas oddelal pogodbo do konca, torej do poletja. 

Možnosti, da ostane, so 50-50. Želi si odhoda, a kot sem dejal, potrebno je priti do dogovora, po katerem bodo zadovoljne vse tri strani,« je za Navijaško cono povedal Dejan Močnik

Iz besed športnega direktorja Brava gre sklepati, da bi lahko do selitve 22-letnega vsestranskega nogometaša prišlo še to zimo. Še prej pa bodo morali Prekmurci v Šiško poslati ponudbo, ki bi zadovoljila pričakovanja Ljubljančanov.

Zimsko prestopno obdobje se v Sloveniji zaključi 15. februarja, a ne gre pričakovati, da bi Sobočani s prestopom čakali tako dolgo. Nenazadnje se že konec tega tedna odpravljajo v Turčijo, kjer bodo opravili osrednji del priprav na nadaljevanje sezone.

Vprašanje je torej le, Kurtović v dresu Mure že spomladi ali od poletja dalje?

Starejše novice