FOTO: Jure Banfi
Peter Dominko
Čet, 23.6.2022 07:40
Bravo bo v novo sezono zakorakal tudi z mladim upom zagrebškega Dinama. V Šiško se je preselil 19-letni Ivan Šaranić, ki je minulo poletje navdušil vodstvo madridskega Reala.

Mladi Ivan Šaranić je prva poletna kadrovska novost v ljubljanskem Bravu. V zadnji sezoni peta ekipa Prve lige Telemach je s prestopom najstnika podaljšala uspešno sodelovanje z Dinamom.

Zagrebčani so mladega nogometaša poslali na enoletno kaljenje v slovensko ligo. Devetnajstletnik bo po Roku Baturini, Renatu Josipoviću in Stefanu Miliću naslednji nogometaš modrih, ki bo oblekel dres Brava.

V Sisku rojeni Šaranić bo skušal v Šiški potrditi nesporen talent, ki ga je kljub mladosti že popeljal do prve ekipe Zagrebčanov. V sezoni 2020/21 je ob pokalnem nastopu trikrat zaigral tudi v prvi hrvaški ligi.

Navdušil vodstvo belega baleta?

Napadalno usmerjeni vezist, ki lahko igra tudi na položaju krilnega nogometaša, velja za enega od draguljev mladinske šole Dinama. Naslednik Lovra Majerja, danes člana Rennesa, se je v Maksimir preselil že leta 2015.

V zadnji sezoni je v drugoligaški konkurenci igral za drugo ekipo Dinama, na skupno 21 tekmah pa je trem zadetkom dodal še pet asistenc.

Nogometaš, ki je za mladinske selekcije Hrvaške odigral že 35 tekem, je že kot mladinec privabil zanimanje največjih evropskih klubov. Mediji pri južnih sosedih so pisali, da sta se zanj zagrela tako Barcelona kot Real.

Madridčani naj bi bili, kot so lahko poletje pisale Sportske novosti, zanj pripravljeni ponuditi kar deset milijonov evrov. Če Šaranića res čaka tako svetla bodočnost, bo pokazala že prihajajoča sezona.

Ljubljančani podaljšali pogodbe s trojico

Devetnajstletni Hrvat je, kot že zapisano, prvi poletni novinec v zasedbi Dejana Grabića. Ljubljančani so se spomladi podpisali pod peto mesto v Prvi ligi Telemach, prvič v zgodovini kluba pa so zaigrali v pokalnem finalu.

Med vidnejšimi aduti Šiškarjev sta bila tudi Nemanja Jakšić in Mitja Križan, ki sta pred dnevi z vodstvom kluba podpisala novo pogodbo. Srb je sklenil enoletni dogovor, Mariborčan pa naj bi rumeni dres nosil še dve leti.

Izkušenejšima branilcema je s podaljšanjem sodelovanja sledil tudi Matija Burin. Primorec, ki se je v Ljubljano preselil pozimi, bo v prestolnici igral vsaj še eno sezono.

Kako visoko na ligaški razpredelnici bo Bravo posegel v sezoni 2022/23?

Starejše novice