Foto: Bobo.
Ljubljanainfo
Pet, 14.6.2024 09:06
Ste pospremili začetek etape na Kongresnem trgu?

Dogajanje na pestri tretji etapi jubilejne 30. izvedbe kolesarske Dirke po Sloveniji se je začelo ob 10.50, ko so tekmovalci startali na Kongresnem trgu v Ljubljani, na cilju v Novi Gorici pa jih pričakujejo okoli tretje ure popoldne.  

Kolesarji bodo na Goriško prišli skozi Brezovico, Log, Vrhniko, Logatec, Ajdovščino in Renče. Na poti jih čaka kategorizirani vzpon na Hrušico. V Novo Gorico bodo prvič prišli malo po 13. uri. 

Sledi še skoraj 70-kilometrski krog, pri katerem bodo za dobrih 10 km zapeljali v Italijo, pri tem pa jih čakata tudi dva vzpona na Ravnico. Od zadnjega prečkanja sledi le še 10-kilometrski spust v Novo Gorico.

Mohorič napada etapno zmago

»Na dirki Po Sloveniji mi najbolj ustrezata tretja in peta etapa. To sta etapi, v katerih se želim dokazati. Predvsem si želim pravega občutka v nogah pred Dirko po Franciji, kot rezultat dirke Po Sloveniji pa zame šteje samo zmaga,«  je že pred začetkom jubilejne 30. slovenske pentlje za Siol povedal Matej Mohorič.

Mohorič se je včeraj z moštvenimi kolegi iz ekipe Bahrain - Victorious veselil zmage nemškega sprinterja Phila Bauhausa. Ta bo danes vozil v zeleni majici vodilnega kolesarja na dirki.

Foto: Bobo.

Starejše novice