Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Čet, 4.1.2024 13:38
Slovenski košarkarski as pripravlja spektakel, kakršnega Slovenija še ni videla.

Danes je v dvorani ljubljanske Mestne hiše slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić, ki je pred dnevi najavil podrobnosti o koncu 20 let trajajoče športne poti, spregovoril o spektaklu, ki ga pripravljata Fundacija Goran Dragić in podjetje Spontanzo s podporo Mestne občine Ljubljana.

Dragić bo v letošnjem letu sodeloval pri petih dobrodelnih projektih: prvi je prenova šestega košarkarskega igrišča, tokrat na Ptuju, ki bo odprto junija ali julija; sledi njegov tabor v Laškem; 23. avgusta bo dobrodelna večerja, 24. avgusta pa poslovilna tekma v Stožicah; kot ambasador Olimpijskega komiteja Slovenije bo na novembrskem dogodku razkril višino sredstev, ki jih bodo zbrali ob vseh teh priložnostih.

Denar od projektov si bosta razdelila Botrstvo v športu ter Fundacija Goran Dragić, in sicer v razmerju 80 : 20.

Prodaja vstopnic za tekmo v Stožicah naj bi se začela v začetku februarja – kot je bilo mogoče slišati na novinarski konferenci, zastonjskih vstopnic ne bo.

Dragić je pojasnil, da se je želel posloviti v Ljubljani in sem pripeljati nekatere zvezdnike, s katerimi je igral. Poleg vseh zlatih reprezentantov in Luke Dončića bodo prisotni še Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Jimmy Butler, Kevin McHale, Jeff Hornacek, Giannis Antetokounmpo, Steve Nash in drugi – vseh imen ni razkril.

Želi si, da bi zbrali čim več sredstev, se imeli lepo in ostali zdravi. Tujcem želi predstaviti Slovenijo ter nekaj vrniti okolju, v katerem je odraščal.

Dragić ostaja v košarki, a še ne ve, v kakšni vlogi – gotovo pa ne v trenerski, saj bi mu ta vzela preveč časa. Imel je sicer ponudbe iz vseh glavnih evropskih ekip, a si ne želi nazaj v Evropo, saj njegova otroka odraščata v Združenih državah Amerike. Bil je v pogovorih z moštvom Miami Heat, a … Po štirih mesecih doma je sprevidel, kaj vse je zamudil, zato se je odločil, da se upokoji. 

A preden se loti česarkoli, si želi leta dni doma z družino.

Če se za konec vrnemo k osrednjemu dogodku …

Če jim bo uspelo vse, kar so si zastavili, potem Slovenija česa takega še ni videla, je dejal in po krajšem premoru dejal, da več kot to ne sme povedati.

Preberite še

Starejše novice