Foto: Bobo
Mariborinfo
Pet, 7.6.2024 18:05
Selektor Matjaž Kek je po zadnjem treningu pred tekmo z Bolgarijo sprejel odločitev o šestindvajseterici, ki bo odpotovala na nogometno evropsko prvenstvo v Nemčijo.

Po uvodnem seznamu trideseterice, ki je pričela priprave 29. maja na Brdu pri Kranju, danes opolnoči napoči trenutek prijave končne šestindvajseterice, ki bo Slovenijo predstavljala na Evropskem prvenstvu 2024.

Selektor Matjaž Kek se je končne izbire lotil natančno in odgovorno ter igralce ob koncu zadnjega treninga obvestil o svoji odločitvi, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

»Na koncu sem se moral odločiti za šestindvajset igralcev, kar pa ne pomeni, da vsi ti, ki ne potujejo na prvenstvo, ne bodo zraven že naslednjič. Nogomet se bo igral tudi po evropskem prvenstvu, hitro bodo na vrsti septembrske tekme v Ligi narodov,« je ob odločitvi sporočil selektor Kek.

Za koga se je torej odločil?

Vratarji:
Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić;

Obrambni igralci:
Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović;

Vezisti:
Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Adrian Zeljković, Nino Žugelj, Josip Iličić;

Napadalci:
Žan Celar, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik.

Starejše novice