Foto: Jure Banfi
Peter Dominko
Čet, 15.6.2023 02:40
Pri Cedeviti Olimpiji so po 20. naslovu državnih prvakov zakorakali v novo obdobje. Ljubljančani so po potrditvi novega športnega direktorja in trenerja predstavili tudi prvo igralsko okrepitev za sezono 2023/24.

Sani Bečirović in Miro Alilović sta preteklost, sedanjost pa novi športni direktor Vlado Ilievski in novi glavni trener Simone Pianigiani.

Cedevita Olimpija z obema novincema vstopa v nov triletni cikel, je na druženju z novinarji zatrdil prvi mož kluba Emil Tedeschi. Del tega obdobja bo tudi italijanski strateg Pianigiani, ki je postal prvi trener Olimpije izven meja nekdanje Jugoslavije.

»Slovenija je dežela košarke. Vsi se trudijo zmagati naslednjo tekmo, naslednjo sezono, tu pa se osredotočamo na stabilnost in vizijo. Ljudje v klubu so zelo sposobni in vedo, kaj počnejo. Imajo veliko predanost klubu in veseli jih delo. Klub je prav zato v Evropi zelo cenjen. 

V karieri sem vedno sprejemal le izzive, ki mi lahko ponudijo nekaj več v karieri in v tem primeru gre točno za tak projekt. Je več kot le košarka, gre za način športa in organizacije iz prihodnosti. Vesel sem, da bom sodeloval z Vladom in vesel sem učenja, ki ga novi izziv prinaša. 

Na Ljubljano imam lepe spomine iz svoje dosedanje kariere, tudi samo mesto je zelo lepo. Zavedam se, da bo prva sezona zelo zahtevna, ker začenjamo nekaj novega in bomo delali z nekaterimi mladimi igralci, ki potrebujejo čas, da se razvijejo v vrhunske košarkarje. 

Obljubim vam lahko le, da bomo pridno in z vso energijo delali, da bi dosegli kar se da dobre rezultate,« je napovedal Italijan, ki bo po poletnem premoru v roke dobil prenovljeno in tudi pomlajeno ekipo. Ljubljančani so že predstavili prvega novinca.

Američana bo zamenjal Nemec

Jasno je, da se Yogi Ferrell, ki je odigral več kot 250 tekem v ligi NBA, po letu in pol poslavlja od Olimpije, v Stožicah pa so že našli menjavo za najkoristnejšega igralca finalne serije državnega prvenstva.

Tridesetletnega Američana bo skušal zamenjati osem let mlajši Justus Hollatz. Nemški organizator igre se v slovensko prestolnico seli iz španskega kluba Breogan, za katerega je v minuli sezoni v povprečju dosegal 7,9 točke, 3,3 asistence in 2,1 skoka na tekmo.

»Hvaležen sem, da bom imel možnost zaigrati za kolektiv s tako veliko zgodovino. Resnično sem srečen. Vem, da je bila zadnja sezona za Cedevito Olimpijo težka, a želim si, da bo prihajajoča boljša v vseh tekmovanjih. 

Napravil bom vse, kar bo ekipa zahtevala od mene, hkrati pa se že veselim, da spoznam navijače in ljudi v Ljubljani. Veselim se prihoda v Slovenijo, komaj pa čakam tudi, da se spoznam s soigralci in začnem delo s člani strokovnega štaba,« je reprezentant Nemčije sporočil pristašem Olimpije.

Košarkar, ki v višino meri 191 centimetrov, je bil v minuli sezoni v ožjem izboru za najboljšega mladega igralca španske lige.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice