Ustvarjeno dne
Sre, 1.2.2023 18:06
V 85. letu življenja je umrl Mahmut »Šoja« Kapidžić. Dolgoletni branilec Olimpije je po nogometni upokojitvi v 80. letih prejšnjega stoletja na zvezi deloval kot vodja inštruktorske službe, selektor in koordinator mlajših selekcij.

Pri Nogometni zvezi Slovenije so v izjavi za javnost sporočili, da se je za večno poslovil Mahmut »Šoja« Kapidžić

Nogometno pot je začel v rodni Bosni in Hercegovini, iz sarajevskega Željezničarja pa se je leta 1963 preselil v ljubljansko Olimpijo. Kasneje je za leto dni odšel v belgijski Beringen, a se nato znova vrnil v Ljubljano. 

Opta Žabar je na Twitterju zapisal, da je za ljubljanski klub odigral 159 tekem, kot branilec pa se je podpisal pod deset zadetkov Olimpije. Po letu 1972 je kariero nadaljeval pri Mercatorju, s katerim je nastopal v drugi jugoslovanski zvezni ligi, kasneje pa je v klubu iz Viča deloval kot trener.

Vključen tudi v delo Nogometne zveze Slovenije

Kapidžić se je v 80. letih prejšnjega stoletja vključil v delo Nogometne zveze Slovenije, najprej kot selektor republiških selekcij. 

Po slovenski osamosvojitvi je bil Kapidžić v zvezi aktiven kot selektor in koordinator mlajših selekcij. S kadetsko reprezentanco Slovenije je leta 1997 nastopil na Evropskem prvenstvu v Nemčiji.

»V času svoje aktivne vloge na Nogometni zvezi Slovenije je pripomogel k vzgoji in razvoju številnih slovenskih reprezentantov, vsa leta pa je bil Kapidžić aktiven tudi v Zvezi nogometnih trenerjev Slovenije, kjer je bil do smrti član sveta zaslužnih trenerjev,« so še zapisali pri NZS.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice