Peter Dominko
Pon, 23.1.2023 13:26
Nika Prevc je v Planici osvojila zlato medaljo v smučarskih skokih in ubranila lanskoletni naslov iz Olimpijskega festivala evropske mladine v Lahtiju.

Poletna različica festivala bo letos potekala v Mariboru, zimski Olimpijski festival evropske mladine pa ob Furlaniji - Julijski krajini gosti tudi Planica.

V našem nordijskem centru je bila v zahtevnih pogojih izpeljana prva preizkušnja letošnjega festivala, za odličja pa so se na srednji skakalnici merile smučarke skakalke. Nika Prevc je ubranila lanskoletno zmago iz finskega Lahtija.

Mlajša sestra Domna, Ceneta in Petra Prevca je znova zanesljivo opravila s konkurentkami in Sloveniji prinesla prvo zlato medaljo na letošnjem Olimpijskem festivalu evropske mladine, na katerem tekmujejo športniki stari med 14 in 18 let.

Premočna za konkurentke

Najmlajša predstavnica skakalne dinastije Prevc je v prvi seriji skočila je 91,5 metra, v drugem skoku pa je bila še štiri metre daljša. Nosilka slovenske zastave na svečani otvoritvi festivala se je s tem le še učvrstila na prvem mestu.

Srebro je pripadlo lani tretji Švicarki Sini Arnet, ki je skočila 89,5 in 88,5 metri, za zmagovalko pa je zaostala za več kot 23 točk. Čehinja Anezka Indračkova je z 90,5 in 88 metri ter 196,5 točkami osvojila bronasto medaljo.

Uspeh Nike Prevc so dopolnile še tri slovenske skakalke, ki so se uvrstile med peto in sedmo mesto. Taji Bodlaj so na petem mestu do kolajne zmanjkale malce več kot tri točke, Tinka Komar je bila šesta in Katarina Pirnovar sedma.

Rezultati Slovenk so dober obet pred sredino ekipno tekmo, v petek pa bo na sporedu mešana ekipna preizkušnja.

Starejše novice