Vir: Instagram Red Bull
Ljubljanainfo
Sre, 24.4.2024 20:27
Projekt Red Bulla danes odmeva po vsem svetu. Japonskemu smučarskemu skakalcu Rjoju Kobajašiju je uspel nov mejnik, približal se je neverjetni meji 300 metrov.

Skakalec Rjoju Kobajaši je ta teden poletel na Islandijo, kjer je poskušal postaviti nov mejnik. 

V Hlidarfjallu je poletel izjemnih 291 metrov, kar je skoraj 40 metrov več od uradnega svetovnega rekorda. Tega je postavil Avstrijec Stefan Kraft pri 253,5 metrih. 

Šlo je za skriti projekt Red Bulla, ki je zgradil improvizirano skakalnico, ki je dopuščala izjemno dolge polete, poleteti bi naj bilo mogoče tudi čez 300 metrov.

Japonec je včeraj s prvim poletom skočil 256 metrov, nato svoje dosežke še stopnjeval. V drugem poskusu je skočil 259 metrov, 282 v tretjem. Danes pristal pri 291 metrih in s tem postavil končni rekord. 

Kobajaši: »O tem skoku sem sanjal dolgo časa«

»Rjoju Kobajaši je redefiniral meje z rekordnim skokom dolgim 291 metrov,« so na družbenih omrežjih sporočili pri Red Bullu. 

Kaj je povedal Kobajaši? »O tem skoku sem sanjal dolgo časa, vedno sem si želel leteti dlje kot kdorkoli drug in želim si premikati meje še naprej.«

Mednarodna smučarska zveza novega mejnika ne bo priznala, je pa na svoji spletni strani potrdila Kobajašijev dosežek. Ob tem so poudarili, da je šlo za poseben dogodek pod posebnimi pravili, ki so drugačna kot na uradnih tekmah. Na teh med drugim skrbno preverjajo ohlapnost dresov in dolžino smuči. 

Starejše novice