Foto: Fb/Green Dragons
Ljubljanainfo
Pon, 13.11.2023 09:46
Največja slovenska navijaška skupina Green Dragons slavi 35. obletnico delovanja.

2. oktober 1988 je datum, ki je v srcih mnogih ljubljanskih navijačev zapisan z zlatimi črkami.

Gre za dan, ko se je na stadionu za Bežigradom na tekmi druge jugoslovanske lige s Prištino prvič pojavil napis Green Dragons. Vse generacije navijaške skupine iz prestolnice so na včerajšnji tekmi z Muro zaključile s praznovanjem 35. rojstnega dne. 

Zgodovina še živi

Omenjeni transparent je še vedno ohranjen - prvič je bil izobešen (skupaj s piratsko zastavo) 2. oktobra 1988 na tekmi Olimpija-Priština, ki velja za prvo organizirano tekmo Green Dragonsov.

Grb Olimpije je izdelan iz blaga iz zavese, za črke pa se je uporabila bela Jupolova barva. Zadnjič je bil izobešen februarja 1991 na domači tekmi proti Sarajevu, ko je za zmago Olimpije zadel Nedeljko Topić.  

Včeraj je torej transparent »videl« svoj prvi zadetek Olimpije po 32 letih, ki ga je kot v snu dosegel kapetan Timi Max Elšnik, je na družbenih omrežjih zapisal neuradni »zgodovinar« ljubljanske Olimpije OptaŽabar.

Foto: Fb/OptaŽabar

Eksplozivno slavje

Pravi navijaški šov se je začel v 35. minuti tekme. Takrat se je s severne tribune stadiona Stožice pokadil zeleno-bel dim, na »prvo žogo« pa bi človek pomislil, da gre za zgodnje proslavljanje novega leta. 

Kako je bilo videti spektakularno slavje 35. obletnice skupine, si lahko ogledate spodaj.

Starejše novice