oglasniprispevek1
Tor, 31.10.2023 13:03
Kulturno-termalna destinacija Ptuj z romantičnim zgodovinskim mestom sredi idiličnega podeželja j privlačna za raziskovanja tisočletij zgodovine in enogastronomije na Ptuju in v okolici.

Starodavno mesto ob Dravi velja za eno najlepših mest na slovenskem in kljub svoji majhnosti preseneča mnoge s svojo bogato zgodovino.

Rimski Ptuj je bil precej večji od sodobnega in je bil zelo pomembno središče Rimskega imperija. Iz tega obdobja so na ogled številni ohranjeni spomeniki, tudi mitreji, zbrani pod imenom Arheološki park Poetovio.

Današnji srednjeveški izgled mesta navdušuje obiskovalce s svojo atraktivnostjo in butično ponudbo  galerij, simpatičnih kavarn in barov, čokoladnice … Novejša pridobitev, Kurentova hiša, skozi vse leto vabi k ogledu digitalizirane predstavitve kurenta, njegovih obredij in tradicije.

Vzpon na Ptujski grad pa vas bo nagradil z dih jemajočim pogledom na strehe hiš in okolico. Vstopite v Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož in si oglejte izjemne muzejske zbirke nacionalnega pomena, lahko tudi z avdio vodičem.

Preplet odlične kulinarike in vrhunskih ptujskih vin vas bo navdušil! Sedem ptujskih restavracij vas razvaja z lokalnimi sestavinami v trihodnih kulinaričnih menijih Okusi Ptuja po navdihu posameznega chefa in enotni ceni, med njimi tudi dva prejemnika dveh kuharskih kap Gault&Millau: Gostilna Ribič in Gostilna Grabar.

Okuse Ptuja lahko obogatite tudi z vinsko spremljavo vin priznanih lokalnih vinarjev. Ob Ptujski kleti, najstarejši slovenski vinski kleti, lahko vina okušate tudi v Grajski kleti na Ptujskem gradu,  butičnih vinotekah Kobal Wines in Osterberger sredi mesta ali pa v objemu teme rovov pod gradom.

Privoščite si še sprostitev v termalni vodi ali savni ptujskih term, masažo, termalno kopel ali izberite kakšen drug tretma. Ptuj z okolico ponuja številne možnosti aktivnosti na prostem tudi v jesenskih mesecih: odpravite se na pohod po Poti na Mestni Vrh, se s kolesom zapeljite po Dravski kolesarski poti, se preizkusite v partiji golfa ali footgolfa.

Podrobnejše vsebine o ptujski turistični ponudbi in dogodkih poiščite na www.visitptuj.eu

Starejše novice