Ljubljanainfo
Čet, 20.10.2022 14:00
V centru Ljubljane so si mimoidoči lahko napasli oči na superšportnem avtomobilu slovenskega podjetja Tushek.

Na Prešernovem trgu v Ljubljani se je danes dopoldne nabralo kar nekaj radovednežev, ki so sramežljivo opazovali dirkalni avto, ki se je za kratek čas ustavil prav na sredini trga.

Toda ni šlo za kakšnega Ferrarija, Lamborghinija ali Masseratija - avto so izdelali pri slovenskem podjetju Tushek, za katerim stoji nekdanji slovenski dirkač Aljoša Tušek.

Začetki podjetja segajo v leto 2004, pred tremi leti pa so predstavil svoj prvi model hiperavtomobila TS900h APEX, enega najlažjih, najhitrejših in nabolje vodljivih hibridnih športnih avtomobilov na svetu, vreden približno 1,2 milijona evrov.

Snemali naj bi oglas

Tushek širi ponudbo v svoji seriji in postaja vse bolj poznan tudi kupcem iz tujine.

Model, ki ga je bilo mogoče opaziti v Ljubljani, je dirkalni avto iz serije TS 900, Racer Pro, ki ga pri proizvajalcu opisujejo kot »pošast, narejena z namenom omogočiti najboljšo možno izkušnjo pravim dirkačem, ki obožujejo resnične izzive«.

Neuradno nam je uspelo izvedeti, da se je avto v centru Ljubljane ustavil za potrebe snemanja oglasa - pred enim tednom pa ste, po njihovem instagram profilu sodeč, nanj lahko naleteli tudi v Lescah na Gorenjskem.

Starejše novice