Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 2.5.2023 11:30
Cene življenjskih storitev in potovanj se vztrajno dvigajo, narasle so tudi cene kampov. Na Hrvaškem je kampiranje letos dražje za do 20 odstotkov. Je idilična lokacija za cenejši dopust Grčija?

Slovenci poleti tradicionalno radi obiščemo Hrvaško, kjer pa se dopust že nekaj let vztrajno draži. Naraščajo tudi cene kampov, samo letos lahko pričakujemo tudi do 20-odstotno podražitev zaradi višjih cen elektrike in vstopa Hrvaške v evrsko območje. 

Se bolj splača odpeljati malo dlje in dopust preživeti v katerem izmed grških kampov? 

Grčija premamlja vse več popotnikov

Velike razlike v cenah je izpostavila tudi uporabnica družbenega omrežja Twitter. Objavila je primerjavo dveh naključnih kampov na Hrvaškem in v Grčiji. 

Medtem ko za enega odraslega nočitev v hrvaškem kampu znaša 8,60 evra, je v grškem kampu treba odšteti le 6,50 evra.

Otroci v grškem kampu bivajo zastonj, medtem ko je v hrvaškem treba odšteti 5,60 evrov za otroke med tretjim in petim letom starosti in 7,70 evra za otroke stare med šest in 11 let. 

V grški kamp lahko uporabniki brezplačno pripeljejo pse, medtem ko vas v hrvaškem kampu živali stanejo 6,50 evra na dan. 

Za nočitev v kampu Slatina, ki je na severozahodnem delu otoka Cres, bo morala oseba odšteti 12,20 evra, otroci stari od treh do sedmih let 3,70 evra, za otroke stare od sedmih do 13 let bo nočitev stala 7,30 evra. Psi v kampu bivajo za 6,90 evra.

Kamp Ouzouni Beach se nahaja 60 kilometrov južno od Soluna. Cenik na njihovi spletni strani razkriva, da stane nočitev za eno osebo 6,50 evra in 4,40 evra za otroke stare od dveh do deset let. Živali v kampu bivajo zastonj.

Najdražji kampi v Švici

Na portalu camping.info, ki je z informacijami o več kot 23.000 kampih eden največjih tovrstnih portalov v Evropi, so primerjali cene kampiranja v evropskih kampih.

Kot so zapisali, bosta dva odrasla za nočitev skupaj s plačilom električnega priključka, parkirnine za avtomobil in lokalnih dajatev odštela od 13,05 do 38,01 evra.

Najdražje kampe je mogoče najti v Švici (38,01 evra), višje kot v Sloveniji pa so povprečne cene še v Italiji (37,89 evra), na Hrvaškem (37,38 evra), v Španiji (33,44 evra) in Avstriji (32,83 evra).

Starejše novice