Danka Ilić (vir: Facebook Vladislav Dajković)
Ljubljanainfo
Tor, 9.4.2024 12:11
Obstajata dve teoriji, zakaj osumljenca nočeta razkriti, kje je telo male Danke Ilić, ki naj bi jo najprej zbila z avtomobilom, nato pa usmrtila in se znebila njenega trupla.

Javnost se še vedno sprašuje, zakaj dva zaposlena v podjetju Vodovod 50-letni D. D. in 50-letni J. S., nočeta razkriti, kam sta skrila telo dvoletne Danke Ilić, ki je izginila 26. marca.  

Medtem ko jo je celotna Srbija iskala deset dni, sta le onadva vedela, da je mrtva. A se je pozneje izkazalo, da je za Dankino tragično usodo vedela tudi družina enega izmed njiju, piše Blic. 

Policija sicer že več dni skuša ugotoviti, kje je Dankino telo. D. D. je priznal umor in razkril, da sta mu brat in oče pomagala premakniti telo. 40-letni brat D. D. je nenadoma v nedeljo umrl v priporu.  

Medtem se J. S. brani z molkom in noče govoriti o nedopustnem zločinu.

PREBERITE ŠE:

V igri dve teoriji

Obstajata dve teoriji, zakaj nočeta razkriti, kje je truplo.

Prva je, ker se bojita, da bi njeno odkritje lahko dodatno otežilo situacijo v postopku, ki poteka proti njima zaradi grozljivega umora Danke Ilić. Zato sovoznik noče razkriti, kam je premaknil telo z odlagališča.

»Naša zadnja verzija je, da je naredil nekaj groznega s truplom,« je že prej dejal policijski načelnik Ninoslav Cmolić.

Drugi razlog bi lahko bil, da upata, da se bosta brez trupla izognila dosmrtnemu zaporu, piše Danas.hr.

Že zdaj zadosti dokazov

Vendar pa je po mnenju odvetnika obtožene za Dankin umor možno kaznovati že po do zdaj zbranih dokazih, tudi, če ne najdejo trupla.

Tu so priznanja udeleženca iz najtesnejše družine. Imajo veliko drugih dokazov v zvezi s prometno nesrečo, kri na avtomobilu, kri na asfaltu. 

Pravijo, da lahko naredijo tudi navadno ali 3D rekonstrukcijo prometne nesreče, iz katere bo razvidno, da je bila taka, da ni mogla povzročiti smrti, ker so vozili s hitrostjo 20 kilometrov na uro, pravi odvetnik, ki dodaja, da je po teh dokazih jasno, da je bila Danka usmrčena na način, kot je priznal eden od njih, še poroča Danas.hr.

Kljub temu bi bilo za kazenski postopek dobro, da se truplo najde zaradi obdukcije in sodnomedicinskega izvedenstva, da bi se ugotovila vzročno-posledična povezava med poškodbo in smrtnimi posledicami.

Komentarji (2)

pesnitev (ni preverjeno)

Treba je zaprositi EU, da dovoli mučenje. Morilca Danke bi hitro "zapela", nato pa ju tako ali tako čaka smrtna kazen, kar je še premilo za ta brezčutna psihiča

SENAD GAVRILOVIĆ (ni preverjeno)

Po moje trupla nikoli ne bodo našli, ker je Danka še živa in taka bo tudi ostala. Osumljenca imata zaslombo v visokih krogih in sam mislim, da Danke sploh nihče ni povozil, ampak je bila ugrabljena. Trgovina z otroki po Evropi in tudi drugod je zelo razvita, ta malčica pa je biserček male, prikupne in belopolte deklice. In dovolj mlada je, da bo na starše in dom hitro in temeljito pozabila.

Starejše novice