Vir: Facebook, @halo.inspektore
Ljubljanainfo
Sre, 15.5.2024 17:50
Kupec je v trgovini kupil konzerviran fižol, potem, ko ga je odprl, pa je v njem našel polovico mrtve podgane. Po tednu dni se je oglasil italijanski proizvajalec, ki trdi, da zgodba ni verodostojna.

Hrvaška zveza za varstvo potrošnikov je na Facebook strani Halo, Inšpektorat objavila fotografije 400 gramov konzerviranega fižola znamke Konzum K Plus.

Stvar ne bi bila toliko nenavadna, če v njej ne bi kupec našel polovice podgane. Šlo je za pločevinko rjavega fižola K plus Garden Good proizvajalca Fiamma Vesuviana iz Italije, je poročal hrvaški medij Dnevnik.hr.

Kot so zapisali v zvezi, se je po njihovi javni odzvala tudi sanitarna inšpekcija in podjetje Konzum, v katerem so izrazili obžalovanje in sporočili, da so serijo izdelkov umaknili iz prodaje.

Proizvajalec: Fotografija ne daje zadostnega zagotovila o verodostojnosti objave

Po tednu dni se je oglasil tudi proizvajalec, italijansko podjetje Fiamma Vesuviana. Kot so sporočili, se jim objava ne zdi verodostojna. 

Kot so zapisali, podjetje že od samega začetka svojega delovanja leta 1924 preko kakovosti svojih izdelkov predano skrbi za svoje potrošnike. Dodajajo, da jih je to pripeljalo statusa enega najbolj priznanih podjetij na področju proizvodnje konzervirane hrane in testenin, ki danes izvozi več kot 85 odstotkov svoje proizvodnje. Izvažajo v več kot 75 držav po svetu, tudi Slovenijo. 

Podrobno so opisali postopke za zagotavljanje kakovosti in zavrnili možnost, da bi se v njihovem proizvodu znašel del podgane. 

»Glede na proizvodne postopke in kontrole ter glede na desetletja izkušenj v pridelavi, si je težko zamisliti, v kakšnih okoliščinah bi se lahko zgodilo, da bi v pločevinki rjavega fižola našli kaj drugega kot rjavi fižol, predvsem pa, da bi se v pločevinki znašla polovica podgane,« so dejali. 

Dodajajo, da je edini dokaz, da se je to res zgodilo, fotografija pločevinke rjavega fižola, ob kateri se nahaja del živali. Menijo, da to ne daje zadostnega zagotovila o verodostojnosti objave. 

Poudarili so še, da je objava v le 24 urah povzročila neprecenljivo škodo na mednarodnem trgu »dotlej brezhibnemu poslovnemu ugledu Fiamme Vesuviane«. 

Komentarji (2)

xxll (ni preverjeno)

Hrčki lažejo.

xxl (ni preverjeno)

Hrčki lažejo.

Starejše novice