Slika je simbolična.
STA
Ned, 17.12.2023 12:10
Epidemiolog Bernard Kaić je povedal, da zadnje tri tedne raste število na novo okuženih, a položaj ni tako dramatičen kot pred dvema letoma.

Na Hrvaškem ponovno raste število okuženih s koronavirusom. V tednu dni so zabeležili 42 smrtnih primerov covida-19, so po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina povedali na hrvaškem zavodu za javno zdravstvo. Kljub porastu okuženih bolnišnice niso preobremenjene. 

Epidemiolog Bernard Kaić je povedal, da zadnje tri tedne raste število na novo okuženih, a položaj ni tako dramatičen kot pred dvema letoma.

Na Hrvaškem se trenutno širi več različic omikron različice virusa, kar je podobno kot v drugih državah Evropske unije.

Po besedah Kaića ni dokazov, da bi bila katera od teh novih različic posebej nevarna. Se pa hitro širijo, zato so na Hrvaškem od 5. do 11. decembra zabeležili 443 novih primerov obolelih. V bolnišnici je 481 okuženih oseb, od tega jih je 12 na respiratorjih.

Med umrlimi prevladujejo starejše osebe

Največ okuženih je v mestu Zagreb (134), sledijo Primorsko-goranska (98) in Osječko-baranjska županija (65). Najboljše stanje je v s Ličko-senjski županiji, kjer je zabeležen le en okuženi.

Med umrlimi v obdobju od 5. do 11. decembra prevladujejo starejše osebe, med 70. in 80. letom starosti. Zato na hrvaškem zavodu za javno zdravstvo znova pozivajo starejše, da se cepijo zoper covidu-19. V tednu dni se je cepilo le nekaj manj kot 700 ljudi v celotni Hrvaški.

Skupno so na Hrvaškem doslej cepili zoper covid-19 okoli 71 odstotkov odraslega prebivalstva, na voljo imajo še dva milijona doz cepiva proti tej bolezni, še poroča Hina.

Komentarji (1)

ZMAGO BATINA (ni preverjeno)

To so bili ljudje z oslabljenim imunskim sistemom. Če so bili cepljeni pa je namen itak dosežen...

Starejše novice