Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 6.12.2022 16:55
V napadu z nožem na jugu Nemčije umrlo 14-letno dekle.

V kraju Illerkirchberg v bližini mesta Ulm na jugu Nemčije je v ponedeljkovem napadu z nožem umrlo 14-letno dekle, 13-letnica pa je bila ranjena.

Domnevni osumljenec, 27-letni Eritrejec, ki živi v tamkajšnjem zavetišču za begunce, naj bi dekleti napadel na poti v šolo. Poleg njega so policisti pridržali še dva moška, poroča britanski BBC.

Osumljenec trenutno v oskrbi

Policisti so pri osumljencu našli nož, za katerega sumijo, da ga je uporabil v napadu. Domnevni storilec je trenutno sicer pod policijskim nadzorom v bolnišnici, kjer se zdravi zaradi neznanih poškodb.

Policija je v izjavi javnost pozvala, naj incidenta ne izkorišča za podpihovanje sumničavosti ali sovraštva do tujcev in prosilcev za azil.

»Vse, kar je povezano s tem (dogodkom), je za zdaj popolnoma nejasno,« je novinarjem povedal tiskovni predstavnik policije Wolfgang Juergens.

Drugo dekle utrpelo poškodbe, ki niso smrtno nevarne

Po poročanju lokalnih medijev 13-letno dekle, ki je bilo v napadu ranjeno, okreva po poškodbah. Te niso smrtno nevarne.

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je v odzivu na napad dejala, da jo je strašna novica pretresla.

»Žalujem za ubitim dekletom in iskreno upam, da si bo ranjeno dekle opomoglo ... Policija intenzivno preiskuje ozadje napada,« je zapisala na Twitterju.

Illerkirchberg je vas na jugu Nemčije, ki ima po popisu prebivalstva iz leta 2015 manj kot 5000 prebivalcev. Po besedah župana Markusa Haeusslerja so prebivalci zaradi incidenta v šoku, še navaja BBC.

Starejše novice