Ljubljanainfo
Sre, 21.6.2023 07:00
Ste si od zmeraj želeli, da bi se sprehodili po peščeno beli plaži Maldivov, a vam sanjsko potovanje predstavlja prevelik finančni zalogaj? Tudi Evropa ponuja božanske plaže in neokrnjeno naravo, ki vam bodo vzele sapo.

Mnogi si oblikujejo seznam turističnih destinacij, ki bi jih vsaj enkrat v življenju želeli obiskati, a misel na sam znesek potovanja številne odvrne od obiska. 

Ste vedeli, da imamo tudi v Evropi nekaj prečudovitih lokacij, ki se lahko kosajo z rajskimi plažami Bahamov in navsezadnje tudi sanjskih Maldivov.

V kolikor vas dih jemajoče plaže ne mikajo preveč in raje potujete po nekaterih drugih 'must go' krajih, smo tudi za slednje našli nekoliko ugodnejše alternative. 

Albanija ali evropski Maldivi 

Ste že slišali, da nekateri za Albanijo uporabljajo tudi izraz evropski Maldivi? To seveda ni brez razloga, država v jugovzhodni Evropi med drugim slovi tudi po neverjetnih plažah, plažah, ob katerih boste pozabili na Maldive.

Kristalno modra voda in peščeno bele plaže vas bodo preprosto pustile odprtih ust, povrh pa vam bo hvaležna tudi vaša denarnica, nastanitve kot ostale storitve so veliko cenejše kot drugod po svetu.

Plaže, ki izstopajo s svojo lepoto so Ksamil, Dhermi, Gjipe, Bristan in Borsh.

Namesto pregrešno drage Amalfijske obale pojdite na Hrvaško

Amalfijska obala ali biser Italije je izjemo priljubljena destinacija, tako za Evropejce kot tudi popotnike iz drugih koncev sveta. Del obale v južni Italiji, ki gleda na Tirensko morje in Salernski zaliv, je prava turistična znamenitost, temu pa so tudi primerne cene ...

Namesto Italije se raje odpravite v sosednjo Hrvaško. 

Makarska, kjer se prepleta mediteranski in kraški svet, se lahko pohvali z eno izmed najlepših plaž na Jadranu, nedvomno primeren približek italijanskemu biseru. 

Med najlepše plaže na Makarski rivieri sodijo plaža Nugal, plaža Punta rata, plaža Vruja in plaža Solarič

Bolgarija

Ko slišite za Bolgarijo, si verjetno ne predstavljate, da boste tam našli plaže, ki spominjajo na Kanarske otoke?

Ja, v državi na jugovzhodu Evrope lahko najdete pravi biser, presenečeni boste nad lepoto, ki jo nudi ta balkanska država.

Ena izmed najlepših plaž v Bolgariji je zagotovo Bolata, peščeno bela plaža s turkizno zeleno vodo je več kot popolna poletna destinacija. 

Namakanje v modri laguni? 

Islandija s svojo pestro biodiverziteto in številnimi znamenitostmi je zagotovo raj za vsakega raziskovalca.

Prav posebno doživetje pa je namakanje v modri laguni, aktivnost, ki si jo mnogi dajo na seznam stvari, ki jih morajo narediti, preden umrejo. 

Pa ste vedeli, da lahko podobno wellness izkušnjo doživite že pri sosedih? Ne le, da boste za obisk kopališča odšteli veliko manj, božanski oddih v kopališču je mnogo bližje kot oddaljena Islandija. 

In kje se skriva ta kotiček? 

Nepozabno sproščanje si lahko privoščite na Madžarskem v termah Szechenyi, v Budimpešti.

Edinstvena izkušnja pa je tudi obisk znamenitih term v slikoviti Romuniji, v termah Bucuresti boste deležni prav posebnega doživetja.

Terme se nahajajo v glavnem mestu, v Bukarešti. 

Alternativa priljubljenim velemestom 

Barcelona kot tudi London sodita med ene izmed bolj priljubljenih evropskih mest, tudi v poletnem času sta polna obiskovalcev. 

Osupljiva arhitektura, odlična hrana in mestni vrvež privabljata turiste iz vseh koncev sveta. 

Obstajajo pa tudi nekatera druga mesta, ki imajo tako polno zanimivih atrakcij kot tudi bogato zgodovino, za tiste, ki si želijo doživeti utrip velikih mest, so veliko boljša alternativa. 

Namesto Barcelone Lizbona 

Barcelona je poleti oblegana s turisti, ki jih privablja predvsem znamenita plaža La Barceloneta in cerkev Sagrada Familia

Prav zaradi priljubljenosti mesta vas bodo na dopustu pričakale astronomske cene ... Nekoliko ugodnejša rešitev je obisk glavnega mesta Portugalske.

Lizbona, mesto karizme in barv, ponuja številne neverjetne razglede, neokrnjeno naravo, rajske plaže, poleg tega pa imate tudi tam možnost, da se preizkusite v deskanju. 

Prestolnica s peščenimi plažami in mostom, ki spominja na Golden Gate, je lahko kar za 20 odstotkov cenejša od mesta v Španiji. 

Utrip Londona v Nemčiji

Velika Britanija ima sicer kraljevo družino, vendar da bi doživeli energijo Londona, vam ni treba potovati na otok ...

Berlin, ki nam je veliko bližje, je znan po umetnosti in kulturi, prav tako pa nudi raznolike oglede in številne dogodke, ki bodo zadovoljili še najbolj izkušenega popotnika. 

Starejše novice