Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Ned, 14.5.2023 10:54
Čeprav velja, da imamo 12 zodiakalnih znamenj, pa naj bi jih bilo v resnici 13.

Astrologija prav gotovo budi veliko zanimanja pri ljudeh, ki z namenom, da bi se jim razgrnila slika prihodnosti, (za šalo ali zares) pogledajo v horoskope oziroma druge astrološke napovedi, proučujejo planete in iščejo povezave s svojim življenjem.  

Da pa ni vse tako enoplastno, se na vsake toliko zasliši šepet, ki oznanja novosti …

Že večkrat je bilo možno slišati tudi tistega, ki govori o trinajstem astrološkem znamenju, imenovanem kačenosec

Bi morali upoštevati tudi ozvezdje Kačenosec?

Na ta način bi dobili novo, trinajsto znamenje, kar pomeni, da bi se premaknile tudi »meje« za vsa ostala znamenja. Ali to pomeni, da po horoskopu nismo to, kar mislimo, da smo?

Prvotna astrološka znamenja so stara že več kot tri tisoč let. 

Sonce naj bi v omenjenem ozvezdju bilo med 30. novembrom in 17. decembrom, na ta način pa bi do sprememb prišlo tudi pri drugih znamenjih.

Kačenosec bi tako bil med škorpijonom in strelcem, v praksi pa bi to pomenilo, da bi obdobje škorpijona trajalo le od 23. do 29. novembra. 

Ozvezdje pozna tudi Nasa

Ozvezdje, poimenovano Kačenosec oziroma Ophiuchus, je odkrila tudi Nasa, čeprav so ga poznali še v starem Babilonu.

Staro ljudstvo ga je izločilo, ker ga niso mogli priključiti v astrološko karto, sestavljeno iz dvanajstih enakih delov. 

Lastnosti ljudi, rojenih v znamenju kačenosca

Čeprav je o tem znamenju znanega bistveno manj kot o drugih, pa se v povezavi z ljudmi, »rojenimi« v kačenoscu, omenjajo odkritost, odličen smisel za humor, stabilnost, odločnost in intelektualnost. 

In kaj še jim pripisujejo? Imeli naj bi močan čut za pravičnost, ker pa so tako strastni, večkrat namesto z glavo razmišljajo s srcem. So impulzivni, pa vendar radi odlašajo. So dobri šefi, ki se radi oblečejo v barvita oblačila.  

Če pogledamo še nekaj negativnih aspektov, naj bi bili ljudje, rojeni v znamenju kačenosca, ljubosumni ‒ po mnogih teorijah naj bi bili celo eno najbolj ljubosumnih znamenj, ki občuti zavist do tistih, ki jih imajo za konkurenco ‒ in nezaupljivi, zaradi velikega ponosa pa so lahko tudi arogantni. 

Zelo dobro naj bi se ujemali z ribami, saj si znamenji delita ljubezen do kreativnosti, s tem pa si tudi lažje zaupata občutke in se nasploh bolje razumeta. 

Kačenosci se dobro ujemajo tudi s pridnimi in intelektualnimi kozorogi, ki so, tako kot sami, osredotočeni na kariero. 

Novodobna bajka?

Vsi kritiki »novega« znamenja radi poudarjajo, da so zodiakalna znamenja res zasnovana na ozvezdjih, kar pa ne pomeni, da bi moralo vsako ozvezdje imeti pripadajoče znamenje.

Prepričanje, da je astrologija (čeprav gre v resnici za »spoj« med astrologijo in astronomijo, nekoč neločljivo povezanima vedama) nekaj neumnega, ni nobena novost, mnogi jo celo napadajo z vsemi topovi, po drugi strani pa jo številni ‒ tudi izobraženi in strokovno podkovani ‒ ljudje goreče zagovarjajo.

Odzivi na »trinajstico« so tako marsikje znali biti burni, odločitev, kateri teoriji slediti, pa je (vsaj za zdaj) prepuščena vsakemu posamezniku. 

Starejše novice