Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ptujinfo
Pon, 10.6.2024 14:46
Koprski policisti so v soboto skoraj istočasno obravnavali dva poskusa uboja.

Policisti koprske policijske uprave v soboto obravnavali dva poskusa uboja. 

Prvi se je zgodil malo po 17. uri med pretepom na terminalu v Sežani, le nekaj minut pozneje pa je 57-letni moški v Dobravi nad Strunjanom napadel nekdanjo partnerico.

Množični pretep in poskus uboja v Sežani

Ob 17.29 so bili policisti obveščeni, da se na terminalu v Sežani pretepa več oseb. Čez nekaj minut so obvestilo prejeli še iz Zdravstvenega doma Sežana, od koder so sporočili, da imajo v oskrbi hudo poškodovanega moškega, ki je bil zaboden v pretepu. 

Hudo poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v Bolnico Izola. Istočasno so zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Sežana iskale še tri druge osebe, ki so poškodbe zadobile v že naznanjenem pretepu.

Policisti so na kraju ugotovili, da sta se na terminalu srečali dve skupini državljanov Severne Makedonije, med katerimi je zaradi dolžniških razmerij prišlo do pretepa, v katerem je bilo udeleženih osem oseb. V pretepu so uporabili tudi več nevarnih predmetov.

Moškega zabodel v hrbet, z vozilom poskušal povoziti skupino oseb

Ugotovljeno je bilo, da je eden od osumljencev, 53-letni moški med pretepom z nožem v hrbet zabodel 42-letnega moškega, ki je bil v nadaljevanju z reševalnim vozilom odpeljan v Bolnico Izola.

Drugi osumljenec, 49-letni moški, je z osebnim avtomobilom poskušal povoziti skupino oseb, ki so v omenjenem pretepu sodelovale. Več v pretepu udeleženih oseb je bilo lažje telesno poškodovanih.

Na kraju je bila odvzeta prostost petim osumljencem. Dva osumljena, gre za 53-letnega in 49-letnega državljana Severne Makedonije, se še vedno nahajata v policijskem pridržanju, medtem ko je bilo ostalim trem osumljenim po končanih postopkih na policiji pridržanje zaključeno.

Vodenje predkazenskega postopka je prevzelo Okrožno državno tožilstvo v Kopru. Za kaznivo dejanje uboj je zagrožena kazen zapora od petih do petnajstih let.

Poskus uboja in več drugih kaznivih dejanja v Dobravi

Ob 17.51 so bili s strani občana obveščeni, da ga je v Dobravi nad Strunjanom napadel znanec. Slednji je z vozilom trčil tudi v kolesarko in se nato s kraja odpeljal.

Policisti so na kraju ugotovili, da je 57-letni moški z vozilom prehitel drug osebni avtomobil, v katerem se je kot sopotnica nahajala njegova nekdanja 52-letna partnerica, medtem ko je vozilo vozil njen 44-letni sorodnik. 

57-letni moški je nato s svojim vozilom močno zavrl, se ustavil in izstopil iz vozila. 

Pristopil je do drugega, nasilno zaustavljenega vozila, odprl voznikova vrata in iz vozila poskušal izvleči 52-letno žensko. Navedeno mu ni uspelo, saj je 52 letni ženski iz vozila uspelo zbežati. 

Za tem se je 57-letni moški usedel nazaj v svoje vozilo in zapeljal vzvratno, pri čemer je s svojim vozilom trčil v za njim stoječe vozilo, ki ga je nazaj potiskal približno 30 metrov. 

Po opisanem trku je 57-letni moški zapeljal naprej in z vozilom poskušal povoziti 44-letnega moškega, ki je stal ob vozišču, vendar je ta pravočasno odskočil. 

Trčil v kolesarko, ki je naključno peljala mimo

Zatem je 57-letni moški trčil v 44-letno kolesarko, ki se je naključno pripeljala mimo. Ta je pri tem padla po vozišču in se lahko telesno poškodovala. 

Po opisanem se je 57-letni moški s kraja odpeljal in se policistom sam oglasil naslednjega dne na eni izmed policijskih postaj v Ljubljani, kjer so mu policisti odvzeli prostost in odredili 48-urno policijsko pridržanje.

Na podlagi naročila Okrožnega državnega tožilstva v Kopru, ki usmerja predkazenski postopek, bo osumljeni 57-letni moški s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, zaradi podanega utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj nasilništva, poskusa uboja, grožnje, poškodovanje tuje stvari in nevarne vožnje v cestnem prometu.

Starejše novice