Vir: Zajem zaslonske slike
Ljubljanainfo
Tor, 14.5.2024 11:00
Vsi, ki organizirajo takšne dogodke, so dolžni ravnati skladno z zakonodajo na področju javnega zbiranja in pridobiti vsa ustrezna soglasja in dovoljenja.

V začetku marca je več sto ljudi v garažni hiši nakupovalnega središča Supernova Rudnik opazovala objestno vožnjo z avtomobili po garažni hiši, s čimer so ovirali obiskovalce nakupovalnega središča.

Ovirali so tudi policijsko patruljo, ki ji na koncu ni preostalo drugega, kot da je vzvratno odpeljala stran od množice. V njej so namreč bile tudi mladoletne osebe.

Eden od udeležencev je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v železne stebričke, nato pa še v betonski steber. Odnesel jo je brez poškodb, prav tako ostali udeleženci tako imenovanega »car meeta«.

Kot je rečeno, je prvo policijsko vozilo raje počakalo na okrepitve. Policijske patrulje so na koncu ugotovile več cestnoprometnih kršitev. A policija takrat ni rekla zadnje.

Prepoznali kršitelja

Danes so z ljubljanske policijske uprave sporočili, da so prepoznali kršitelja, ki sta ovirala delo policijske patrulje, eden od njiju pa je tudi udaril po policijskem vozilu.

»Slednji je bil obravnavan zaradi kršitev javnega reda in miru in kršitev cestno prometne zakonodaje ter mu je bila izdana odločba v hitrem postopku. 

Ker gre za tujca, ki mu je ob koncu aprila poteklo dovoljenje za začasno prebivanje, smo na pristojno Upravno enoto podali zadržke za podaljšanje dovoljenja za začasno prebivanje. 

O dejanju drugega mladoletnega kršitelja, ki je spodbujal in snemal dogodek, so bili seznanjeni starši, prav tako pa smo zaradi kršitev cestno prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče,« so sporočili.

S preventivnim delom in kontrolo na lokacijah so nadalje obravnavali 25 primerov tako imenovanega »driftanja« in izvedli »82 postopkov o prekrških zaradi kršitev zakonov o motornih vozilih in pravilih cestnega prometa«.

»V dveh primerih smo zaradi vožnje pod vplivom droge in  prekoračene hitrosti v naselju nad 50 kilometrov na uro podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja smo zasegli štiri osebna vozila ter zoper kršitelje podali obdolžilne predloge. 

Zaradi neizpravnih vozil oziroma so bili v vozila vgrajeni nehomologirani deli ali naprave, smo voznikom v 16 primerih odvzeli registrske tablice in vozila izločili iz prometa. Poleg tega smo zaradi drugih kršitev v 39 primerih izločili motorna vozila iz prometa. 

Zaznano in obravnavano je bilo tudi kaznivo dejanje ponarejanja listin oziroma registrskih tablic,« so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Komentarji (1)

Resnica12345 (ni preverjeno)

Nezaslisno, kaj so nam prinesli delavci in njihovi otroci s Kosova. Bosanci so namrec ze zdavnaj odsli iz Slovenije.

Starejše novice